Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gesprekken over olie-akkoord mislukt

DOHA (AFN/BLOOMBERG) - Gesprekken over het mogelijk bevriezen van de olieproductie door een aantal van de omvangrijkste olielanden zijn zondag mislukt. Ondanks de lage olieprijzen konden de belangrijke olieproducerende landen het niet eens worden over tegenmaatregelen. De bijeenkomst in Doha, de Qatarese hoofdstad, eindigde zonder overeenkomst, zei de Nigeriaanse minister van Olie.

Zestien grote olieproducerende landen kwamen dit weekend in de Qatarese hoofdstad bijeen in een poging om de overproductie een halt toe te roepen. De zestien landen, waaronder Saudi-Arabië en Rusland die eerder al tot een akkoord kwamen, zijn goed voor circa de helft van de wereldwijde productie. Waarschijnlijk komen de landen in juni weer bij elkaar.

De vertegenwoordigers van de olieproducenten wilden in Doha afspraken maken om de olieproductie te bevriezen op het niveau van januari om de daling van de prijzen op de wereldmarkt tegen te gaan.

Productie bevriezen

Het wegblijven van Iran zou volgens bronnen geen invloed hebben op het bereiken van een akkoord. Teheran wil juist fors meer olie gaan produceren na het wegvallen van de sancties tegen het land. Eerder gaf de Saudische prins Mohammed bin Salman al-Saud aan dat Saudi-Arabië alleen bereid is de productie te beperken als andere grote producenten zoals Iran dat ook doen.

Marktkenners vrezen dat een eventuele deal tussen de grote olieproducerende landen om de productie te bevriezen weinig zal uithalen om het wereldwijde overaanbod in te dammen. Dit komt mede doordat landen zich mogelijk niet aan gemaakte afspraken houden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Bloomberg: Shell in gesprek over belang in LNG Abu Dhabi National Oil
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 17 april 2016 13:37
    Om hun gezicht te redden moeten ze wel met iets komen. Verdeeldheid van OPEC is onveranderd groot. Net zoals de onbetrouwbaarheid van hun onderlinge afspraken. Productie gaat dus uiteindelijk alleen maar toenemen omdat iedereen in het gat van de terugvalllende schalie wil duiken. SA voorop. Goedkope duurzame energie komt er massaal aan - dus ze zullen de olie-kaart zolang mogelijk blijven spelen. Lagere olieprijzen geeft ze iets meer tijd.

    DOHA is bij voorbaat mislukt. Als ze al zoveel moeite hebben om een frezze op maximaal niveau af te spreken....... Waar hebben ze het eigenlijk over? Zou appeltje-eitje moeten zijn.

    HN
  2. Patmania 17 april 2016 13:45
    quote:

    Vuurgoudhaantjes schreef op 17 april 2016 13:37:

    Ik geef Saudi-Arabië geen ongelijk als Iran niet mee wilt doen. Als Iran niet mee wilt doen kan je net zo goed geen deal maken, want dan blijft Iran lekker vrolijk meer pompen en nog meer en nog meer.

    www.gulf-times.com/story/488972/New-D...
    SA en Iran zijn gezworen vijanden. Iran heeft door de sancties zijn olie niet kunnen verkopen en wil de voorraad kwijt. SA kan makkelijk een miljoen extra vaten oppompen per dag. Prijs interesseert Iran en SA weinig.
  3. [verwijderd] 17 april 2016 19:12
    quote:

    Patmania schreef op 17 april 2016 13:45:

    [...]

    SA en Iran zijn gezworen vijanden. Iran heeft door de sancties zijn olie niet kunnen verkopen en wil de voorraad kwijt. SA kan makkelijk een miljoen extra vaten oppompen per dag. Prijs interesseert Iran en SA weinig.

    Prijs interesseert SA wel degelijk. Het land, waar het voorheen niet stuk leek te kunnen, zit als gevolg van de lage prijs met grote tekorten en moet bezuinigen.
  4. forum rang 4 @monkeytail 17 april 2016 22:49
    Men voorspelt een nieuwe down naar 30 $ per vat. Te hoog gespannen verwachtingen.
    Anderzijds wordt in de tweede helft van 2016 juist een spike naar boven verwacht waarbij de prijs van olies richting 60$ gaat. Nogal een verschil. E.e.a. hangt samen met voorraden, en het afbouwen van exploratie. Het blijft een volatiele handel.
  5. [verwijderd] 17 april 2016 22:59
    quote:

    Vuurgoudhaantjes schreef op 17 april 2016 13:37:

    Ik geef Saudi-Arabië geen ongelijk als Iran niet mee wilt doen. Als Iran niet mee wilt doen kan je net zo goed geen deal maken, want dan blijft Iran lekker vrolijk meer pompen en nog meer en nog meer.

    www.gulf-times.com/story/488972/New-D...
    stel je eens in de plaats van iran... mag je eerst niet meer produceren/verkopen, en wanneer dit wel mag, zou je plots moeten akkoord gaan om terug niet meer te mogen produceren??? hallo!
    iran is niet tegen een freeze, op voorwaarde dat hun freeze ligt op niveau van voor hun verbod hé, vind ik maar logisch hoor!.
    de landen die "hun" aandeel hebben ingepikt, moeten maar minder produceren hé, eerlijk is eerlijk...
    al vind ik het hele meeting verhaal eigenlijk niet correct, prijs-afspraken mogen niet, voor gelijk welke industrie, maar olie, das plots geen probleem?
    ik ben tegen kern-bommen, maar waarom zou de VS het recht hebben om te zeggen tegen een ander land dat ze geen kern-bommen mogen produceren, terwijl ze het zelf doen! en in het verleden bewezen hebben dom genoeg te zijn om ze te gebruiken! als er nu 1 land is die sacties zou moeten krijgen is het juist die zelfde VS! Dit is het zelfde als als roker zeggen tegen iemand anders, dat hij niet mag roken!
    Maak eerst dat je eigen huishouden op orde is, alvorens te oordelen over een ander
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,980 17:12
-0,035 -0,10%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links