Login
 

Applied Materials: sterk tweede kwartaal

Gepubliceerd op 17 feb 2012 om 07:43 | Views: 1.401

ASML 14:57

140,55 +1,55 (+1,12%)

SANTA CLARA (AFN) - Chipmachinefabrikant Applied Materials heeft de winst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar fors zien dalen, maar verwacht een grote opleving in het tweede kwartaal.

De branchegenoot van het Nederlandse ASML presteerde de afgelopen maanden zwak, omdat chipfabrikanten minder investeerden als gevolg van economische onzekerheid. De vraag naar smartphones en tablets is echter zo sterk gegroeid, dat de chipmakers inmiddels hun orders hebben opgevoerd.

In het eerste kwartaal boekte Applied Materials een omzet van 2,19 miljard dollar (1,7 miljard euro), tegen 2,69 miljard dolalr in dezelfde periode in het jaar daarvoor. De nettowinst kwam uit op 117 miljoen dollar (89 miljoen euro), of wel 18 cent per aandeel exclusief eenmalige kosten, tegen 506 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2010-2011.

Voor het tweede kwartaal verwacht het bedrijf een winst van 28 cent per aandeel en een omzet van circa 2,3 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links