Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staat mikt op 2 à 4 mld met korte leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil volgende week maandag 2 tot 4 miljard euro ophalen met de veiling van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag bekend.

Het gaat om een lening met een looptijd tot 30 november van dit jaar, die tot dusver al 4 miljard euro opleverde en een nieuwe lening die verstrijkt op 29 februari volgend jaar.

Verder werd gemeld dat volgende week dinsdag een driejarige lening wordt heropend, waarmee 2,5 tot 3,5 miljard euro moet worden opgehaald. Het uitstaande volume op de lening die loopt tot 15 april 2018 is 9,6 miljard euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 16 september 2015 13:26
    In de 2016-begroting van 263 miljard (wel een tekort van 8,6 overigens) zit een post van 7,8 miljard aan rente. Dat is net 3% van de totale uitgaven. Daar hoef je nog niet voor naar het NIBUD. Ex rentelast is de begroting dus nagenoeg in evenwicht.

    Echter die staatsschuld van 470 miljard kan je wel lelijk (gaan) opbreken als de rente weer naar normale waarden gaat van 3,5% à 4,5%. Dan vliegen de miljarden toch weer om de oren die eerst maar weer eens door de Overheid moeten worden "verdiend".
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links