Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'SABMiller wil om tafel met AB InBev'

Gepubliceerd op 16 sep 2015 om 18:23 | Views: 10.762 | Onderwerpen: levensmiddelen

AB InBev 07 dec

62,66 +0,11 (+0,18%)

Heineken 07 dec

78,56 +0,44 (+0,56%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer SABMiller staat open voor gesprekken met zijn grotere rivaal AB InBev over een overnamebod, wanneer dit goede waarde biedt voor zijn aandeelhouders. Dat melden ingewijden woensdag. Er is inmiddels op hoog niveau telefonisch contact geweest tussen de twee, wisten ze ook.

Het in Brussel genoteerde AB InBev is 's werelds grootste brouwer met merken als Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck's. Het liet eerder op de dag weten een bod te willen doen op de mondiale nummer twee, het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller. Die produceert behalve Grolsch onder meer ook Foster's, Peroni en Dorada.

Het samengaan van de twee zou dan ook de grootste bierbrouwer ter wereld creëren, ver voor de nummer drie Heineken. Het fusieconcern zou een marktwaarde hebben van circa 218 miljard euro. Een concreet bod is overigens nog niet gedaan maar zal, inclusief overgenomen schulden, volgens kenners zeer waarschijnlijk ruim boven de 100 miljard euro oplopen. Dat is direct de grootste deal in de biersector in de geschiedenis en een van de grootste overnames wereldwijd ooit.

Waarschuwing

AB InBev waarschuwde woensdag wel dat zijn interesse niet zeker in een bod of een overeenkomst zou resulteren. Waarschijnlijk moeten de bedrijven in ieder geval onderdelen afstoten om goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor de overname.

Er werd al langer gespeculeerd over een overnamebod van AB InBev op SABMiller. Vorig jaar nog benaderde SABMiller Heineken met een overnamevoorstel, maar dat werd afgewezen. Marktkenners zagen in die stap een beschermingsconstructie van SABMiller tegen een overname door AB InBev.

Op de Brusselse beurs klom AB InBev woensdag 6,4 procent en in Londen won SABMiller 19,9 procent aan waarde. Het aandeel Heineken ging in Amsterdam 3,3 procent omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heineken
AB InBev

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AB InBev

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Dat zal Inbev wel onderzocht hebben alvorens een bod te doen. Treurig bericht naar mijn mening. Aan de andere kant, de iptocht van speciaal biertjes en kleine brouwerijen is al een tijd bezig. En zal een vogelvlucht gaan maken. Mensen die nadenken waarderen een klein merk meer, dus alle kansen
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links