Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'SABMiller wil om tafel met AB InBev'

'SABMiller wil om tafel met AB InBev'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer SABMiller staat open voor gesprekken met zijn grotere rivaal AB InBev over een overnamebod, wanneer dit goede waarde biedt voor zijn aandeelhouders. Dat melden ingewijden woensdag. Er is inmiddels op hoog niveau telefonisch contact geweest tussen de twee, wisten ze ook.

Het in Brussel genoteerde AB InBev is 's werelds grootste brouwer met merken als Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck's. Het liet eerder op de dag weten een bod te willen doen op de mondiale nummer twee, het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller. Die produceert behalve Grolsch onder meer ook Foster's, Peroni en Dorada.

Het samengaan van de twee zou dan ook de grootste bierbrouwer ter wereld creëren, ver voor de nummer drie Heineken. Het fusieconcern zou een marktwaarde hebben van circa 218 miljard euro. Een concreet bod is overigens nog niet gedaan maar zal, inclusief overgenomen schulden, volgens kenners zeer waarschijnlijk ruim boven de 100 miljard euro oplopen. Dat is direct de grootste deal in de biersector in de geschiedenis en een van de grootste overnames wereldwijd ooit.

Waarschuwing

AB InBev waarschuwde woensdag wel dat zijn interesse niet zeker in een bod of een overeenkomst zou resulteren. Waarschijnlijk moeten de bedrijven in ieder geval onderdelen afstoten om goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor de overname.

Er werd al langer gespeculeerd over een overnamebod van AB InBev op SABMiller. Vorig jaar nog benaderde SABMiller Heineken met een overnamevoorstel, maar dat werd afgewezen. Marktkenners zagen in die stap een beschermingsconstructie van SABMiller tegen een overname door AB InBev.

Op de Brusselse beurs klom AB InBev woensdag 6,4 procent en in Londen won SABMiller 19,9 procent aan waarde. Het aandeel Heineken ging in Amsterdam 3,3 procent omhoog.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev
Heineken

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 september 2015 20:10
    Dat zal Inbev wel onderzocht hebben alvorens een bod te doen. Treurig bericht naar mijn mening. Aan de andere kant, de iptocht van speciaal biertjes en kleine brouwerijen is al een tijd bezig. En zal een vogelvlucht gaan maken. Mensen die nadenken waarderen een klein merk meer, dus alle kansen
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links