Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nederland mogelijk meer kwijt aan Brussel

Gepubliceerd op 15 nov 2012 om 17:13 | Views: 2.547 | Onderwerpen: Nederland

BRUSSEL (AFN) - Nederland moet mogelijk enkele honderden miljoenen extra aan Brussel afdragen als Europees president Herman Van Rompuy zijn zin krijgt. De president wil korten op de vergoeding die Nederland krijgt voor het innen van Europese douane- en landbouwheffingen.

Op dit moment int Nederland bij de invoer van producten enkele miljarden euro voor de Europese Unie. Als dekking van de kosten mag Nederland, net als alle andere EU-landen, hiervan een kwart houden.

Van Rompuy stelt echter voor die vergoeding te verlagen tot 15 procent. Dat is een handreiking aan de Europese Commissie, die 10 procent compensatie voldoende vindt. Berekeningen van het ministerie van Financiën tonen aan dat Nederland 250 miljoen euro extra zou moeten afdragen bij 10 procent.

Het voorstel van Van Rompuy ligt op tafel bij de besprekingen tussen de Europese leiders eind volgende week over de meerjarenbegroting 2014-2020. Nederland kondigde onlangs nog aan te strijden voor behoud van de 25 procent.

Gerelateerd

Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dagelijkse Kost
0
Dat debiele uiterlijk van die man zegt mij al genoeg. Geen aandacht aan schenken. Maar ja, met Rutte en die kwast Samson, dan weet je het nooit.
RickBreda
0
Rutte & Samson of is het Samson en Gert?
Zijn jullie nu helemaal blind en achterlijk om het vertrouwen bij de consumenten nog verder omlaag te duwen met jullie stomme plannetjes?!

Wat dat betreft moet ik Wilders gelijk geven, aftreden en nieuwe verkiezingen want deze regering (Rutte II) gaat ons nog verder naar beneden duwen.

Het ging in Nederland heel goed, hadden de pensioenen en overige zaken goed geregeld, huizen kopen was goed (gezonde schuld) want dan kreeg je mensen die ervoor wilden gaan en goed waren in het arbeidsproces, dit werd openlijk gestimuleerd door de regering (renteaftrek) en de banken die actief aflossingsvrije hypotheken verkochten, we hadden de laagste werkeloosheid van Europa, kortom wij Nederlanders hadden het goed voor elkaar!!!!!!!!!

Er kwam een referendum over Europa waar Nederland massaal tegen stemde, maar wat gebeurde er, we (het volk) werden genegeerd en men sloot zich toch aan bij de EU. Helaas vergat men essentiele afspraken te maken en ging iedereen lekker zijn gang. Griekenland kwam er op inmiddels bewezen frauduleuze wijze bij (met dank aan de Amerikanen) en het gelazer begon. Weerstand vanuit het Nederlandse volk steeg maar de overheid negeerde gewoon en de miljarden vlogen naar de EU (Griekenland) waarbij de incompetente JK de Jager met een lach ons probeerde wijs te maken dat we het geld met rente terug krijgen?!

Nou dat gaat echt niet gebeuren, er werd onder druk van hogere machten gestort om de banken te ondersteunen (je weet wel die instellingen waar men door witteboord criminaliteit hoge bonussen kan krijgen) onder het motto, we moeten de Grieken helpen!!

Inmiddels zijn we een paar jaar verder, Griekenland is er steeds verder op achteruit gegaan en kunnen met de beste wil nooit maar dan ook nooit de schulden meer afbetalen, De overheid in Nederland heeft de burgers zo veel angst aangepraat dat niemand meer geld wil uitgeven en de economie tot stilstand komt, gevolg de neerwaartse spiraal wordt steeds groter, immers er moeten mensen worden ontslagen omdat er geen spullen meer worden verkocht!!

Dan besluit het marionetten duo Rutte en Samson om maar even snel (wat zijn we daar trots op, echt niet) een kabinet te formeren met de meest belachelijke plannen! LEER VAN DE GESCHIEDENIS RUTTE, bezuinigen is het meest slechte wat je in de huidige situatie kunt doen (zie crisis jaren dertig vorige eeuw), zeker op de aangekondigde manier, je moet zaken geleidelijk doen en niet zoals nu het economische anker uitgooien, de economische remparachute uitklappen en de economische handrem aantrekken, lekker alle drie tegelijk!!!!!


De oplossing: Vertrouwen bij de burgers opbouwen, meer bestedingsruimte voor de werkenden creeren waarbij de onderkant uiteraard ook in leven moet worden gehouden, bestaande hypotheken onveranderd laten, banken dwingen de rente die ze doorberekenen aan hun klanten te verlagen (hoogste van EU) en dwingen ondernemers extra te ondersteunen, bouw stimuleren en investeren, mogelijk de premie A en B woningenregeling weer uit de kast trekken enz.

En ik wil ten slotte nog een stap verder gaan, we trekken ons als Nederland per 1 januari 2013 als eerste EU land vrijwillig uit de EU, de gulden terug en keihard werken om binnen twee jaar weer het welvarendste land binnen de EU te zijn, ik weet zeker dat de andere sterke landen snel zullen volgen!!
OldAndWise
0
Nderlandse politici hebben geen ruggegraat, dus wordt er gewoon bijbetaald. Op de een of andere manier, met mooie woorden en beloften om dat heerlijk te verdraaien. EC en EP zijn moreel failliet. Deze instanties zsm opdoeken. Landen in crises en zij presteren het om bijna 10procent extra te willen uitgeven. Bizar, hoe ver verwijdert van de EU volken deze mensen leven.
[verwijderd]
0
Dat hele europa is gewoon nog een vrienden laag extra aan politici waar we helemaal niets aan hebben en alleen maar verschrikkelijk veel geld kost.

De verschillen tussen de landen zijn veel te groot om eventjes recht te trekken met het weggeven van grote zakken geld van land a naar land b.

De euro maakt het alleen maar moeilijker en in het geval van Griekenland zelfs onmogelijk.

Maar de heren politici willen niet toegeven dat europa met de euro een flop is geworden, gek he, dan is die hele laag zijn baan kwijt, allemaal vrienden van de nationale politici die dus liever hun eigen volk tot op het bot uitknijpen als moderne slaven dan dat ze doen waarvoor ze door dit zelfde volk ingehuurd en betaald worden en dat is de beste beslissingen voor het hele volk nemen en niet wat het beste is voor bevriende politici in europa en andere landen.

Eigen mensen eerst en eigen land eerst en vraag je mensen als ze willen samenwerken met andere landen onder bepaalde voorwaarden waar deze zich ook allemaal aan houden.
de mandril
0
dit is het probleem met al die ambtenaren, bij mij in de gemeente word zo goed als niets meer gebouwd, toch blijven ambtenaren allemaal gewoon op hun plek zitten, en worden nu ingezet om bestaande bedrijven lastig te vallen met idiote regeltjes.

rene l
1
Ja, ja, waar gaan we deze centen nu weer vandaan halen, wij zijn er ook doorheen.
Ik begin het steeds benauwder van dat Eurofielenclubje te krijgen die zich in allerlei kronkels werkt om zichzelf staande te houden.
Helaas is het ook onze eigen schuld, het leek allemaal te mooi voor woorden dat verenigde Europa, alles samen delen.

In het verleden hebben we mooie industriele bedrijven voor een habbekrats verkocht aan het buitenland inclusief de hele inboedel zoals machines en kennis.

Infrastructuur zoals electra verging hetzelfde lot, onderhoud werd geminimaliseerd, winsten werden afgeroomd richting de eigenaar.
Er kwam geen cent meer terug in onze eigen economie.

O, ja, we moesten o.a. semi-overheidsbedrijven privatiseren onder het mom van eerlijke marktwerking, het zou er beter van worden.
Woningbouwverenigingen zitten nu in nood door geldspeculatie, in verzorgingsinstellingen en ziekenhuizen worden de mensen financieel uitgekleed.
Vroegere prima scholen zijn verworden tot leerfabrieken waar niemand precies meer weet wat leerlingen er moeten doen.
Het zijn allemaal luxe bolwerken geworden waar de regie wordt gevoerd door mensen die totaal geen verstand hebben van het echte werk, er is management op management laag gecreeerd, het enigste wat ze kunnen is in luxe geld harken, frauderen, hun bonus garanderen en wanneer het misloopt een zo hoog mogelijk afkoopregeling veiligstellen.
De ambtenarij ontliep eigenlijk volledig deze dans, hier gebeuren echter ook zaken die discutabel zijn.

Vieze handen krijgen was not-done, we moesten het land van de kenniseconomie worden, lekker werken vanuit de cloud op de iPad.
Iets zelf daadwerkelijk produceren en met een gezonde winst verkopen aan het buitenland was door het moderne werken niet meer nodig.

De woningmarkt is natuurlijk een op zich staand fenomeen, door grondspeculatie, mede gevoed door hongerige ambtenaren en met hulp van makelaars werd menig één aangemoedigd omdat prijzen nooit zouden dalen.
Banken sprongen er dankbaar op in, torenhoge hypotheken, een woekerpolisje er bij, de afloop kennen we.

Ik zag vandaag ook nog een berichtje van een jong ventje die de hele wereld op onze kosten afreist op zoek naar wat vertier.
Hij zei dat we nog meer uitheemse werknemers toe moesten laten omdat dit goed is voor onze economie, compleet de lak aan zijn latere onderdanen.

Op tv zag ik vanmorgen wat haren van reet heren van de hoge raad die riepen dat er werk aan de winkel was en dat we er met verkrachte eenden veréénde krachten flink tegenaan moesten.

Ja, dat klopt, ik denk dat velen dit graag willen, maar waar is er voor de oudere generatie nog een bedrijf te vinden dat hem hebben wil, de detailhandel wordt momenteel al gerund door scholieren en als het even kan door gratis stagiaires.

Ik hoop dat we ooit tegen onze volgende generatie kunnen zeggen dat de Euro slechts een hardnekkige hype was die gelukkig toch weer overgewaaid is.
[verwijderd]
0
quote:

cpeijk36 schreef op 15 nov 2012 om 17:37:


Hedwige polder niet onder water zetten maar Belgie


en dan is Griekenland de gene die haar afspraken niet nakomt ? tststst....
Da Freeze
0
De titel van dit onderwerp is weer mooi misleidend. Er verdwijnt niet meer geld uit Nederland, er komt minder binnen. Dat vind ik nogal een verschil.
Nederland heeft financieel een hele goede aan die invoerheffing, want Nederland is een van de grootste importerende (en exporterende) landen ter wereld.

De importheffing is duidelijk een Europese aangelegenheid, waarvan Nederland dus 25% mag houden. Dat is helemaal geen slechte deal. Van Rompuy zal wel moeten beargumenteren waarom Nederland ineens maar 15% mag ontvangen. Wat mij betreft niet om Griekenland mee te redden.
s.lin
0
'België bindt strijd aan met postbusfirma’s'
22 december 2012 11:42
AMSTERDAM – België wil af van Franse postbusbedrijven. Het bedrijf Moët Hennessy Louis Vuitton van de miljardair Bernard Arnault is vooralsnog het belangrijkste doelwit.
De Belgische staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez zegt dat zaterdag in de Belgische krant De Tijd.

Volgens Crombez moet aan de Franse belastingdienst worden doorgegeven dat er sprake is van oplichting als uit onderzoek zou blijken dat Arnault in België daadwerkelijk werkt met ‘zuivere postbusvennootschappen’, want, zo zegt hij, zulke bedrijven hebben “niets te maken met de reële economie.”

Postbusbedrijven zijn buitenlandse bedrijven die zich alleen op papier in een land vestigen vanwege het gunstige belastingklimaat.

Arnault, een van de rijkste mensen ter wereld en topman van LVMH ( Moët Hennessy Louis Vuitton), brengt bedrijfsonderdelen onder in Belgische postbusbedrijfjes en zo profiteert hij van de Belgische belastingvrijstelling voor de meerwaarde op aandelen. Dit leverde hem volgens De Tijd honderden miljoen euro’s op.

Crombez zegt dat Arnault niet echt fraudeert, maar hij noemt het werken met postbusbedrijven wel onrechtvaardig.

Nederland
De Europese Unie is dit jaar een campagne gestart tegen postbusbedrijven in heel Europa. Ook in Nederland zijn veel postbusbedrijven gevestigd, zoals die van U2, the Rolling Stones, Google en koffieketen Starbucks.

Een verbod op zulke postbusbedrijven zou Nederland miljarden euro's kunnen kosten, door gederfde belastinginkomsten en het verdwijnen van banen.

Door: NUzakelijk
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links