Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell aangelaagd vanwege klimaatverandering

Shell aangelaagd vanwege klimaatverandering

LONDEN (AFN) - Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell is aangeklaagd voor het veroorzaken van klimaatsverandering. Dat meldde de onderneming donderdag in het jaarverslag.

In het verslag staat dat ,,Shell, samen met andere energiebedrijven, onderworpen is geweest aan geschillen met betrekking tot de klimaatverandering''. Shell gelooft dat deze rechtszaken ongegrond zijn. Extra informatie gaf het concern niet.

Een jaar geleden wees een Amerikaanse rechter een zaak tegen vijf grote energiebedrijven af. Die had tot doel om de partijen te dwingen hun uitstoot van CO2 te verminderen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2012 09:33
    Het moet niet gekker worden.Wat een onzin de wetenschap is het al niet eens wat de oorzaak is laat staan dat je een schuldige kunt aanwijzen.
    Het klimaat verandert voortdurend.In de tijd van de dinosaurussen was het al veel warmer.De ijsbeer is een mutant omdat het kouder werd.Er wordt zoveel onzin verteld.
  2. forum rang 5 theo1 15 maart 2012 10:04
    Inderdaad, wat een flauwekul. Zit vast één of andere pressiegroep op zoek naar publiciteit achter. Hoe wil je zoiets bewijzen? Bovendien kun je dan wel het volledige bedrijfsleven en alle regeringen ter wereld aanklagen. En vergeet die vervelende vulkanen niet die enorme hoeveelheden rotzooi de atmosfeer in slingeren.

    En dan nog: waar komt dat idee vandaan dat het klimaat perse precies gelijk moet blijven? En het nog zottere idee dat je daar voor kunt zorgen? Er zit geen thermostaat op de aarde en het klimaat wordt beïnvloed door talloze factoren die fundamenteel niet beheersbaar zijn. Denk aan zonne-activiteit, fluctuaties in de baan van de aarde om de zon, de stand van de aardas, fluctuaties in het aard-magnetisch veld, fluctuaties in de baan van de maan die weer invloed hebben op zeestromen die weer invloed hebben op het klimaat, vulkanisme en ga zo maar door. Het is volstrekt onmogelijk om de afzonderlijke invloed van al die factoren uit te splitsen. Het enige wat de klimaat"wetenschap" doet is grafiekjes doortrekken en vage correlaties bedenken in beperkte datasets. Maar de mensheid heeft kennelijk behoefte aan boetepredikers en tegenwoordig werken die voor greenpeace en het ipcc.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,530 17 apr
0,000 0,00%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links