Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dating-app Bumble maakt sprong naar beurs New York

Gepubliceerd op 15 januari 2021 18:44 | Views: 1.889

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse dating-app Bumble, waarop vrouwen de eerste stap zetten, gaat inderdaad naar de beurs in New York. Het bedrijf heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Bronnen hadden vorige maand al gemeld dat Bumble plannen had voor een sprong naar de aandelenmarkt.

Bumble heeft in die aanvraag aangegeven 100 miljoen dollar op te willen halen met de aandelenverkoop, hoewel dat bedrag waarschijnlijk zal veranderen. De waardering van Bumble, dat in handen is van investeerder Blackstone, zou tussen de 6 miljard tot 8 miljard dollar moeten liggen.

De beursgang moet naar verluidt in februari plaatsvinden, ergens rond Valentijnsdag. Het bedrijf heeft zakenbanken als Goldman Sachs en Morgan Stanley ingeschakeld om de stap naar Wall Street te begeleiden. Het beurssymbool voor Bumble op de technologiebeurs Nasdaq wordt 'BMBL'.

De app werd in 2014 begonnen door Whitney Wolfe Herd, een medeoprichter van dating-app Tinder. Zij is de topvrouw van Bumble. Volgens de app waren er in het derde kwartaal van vorig jaar 42 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare