Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold vervangt directeur Albert Heijn

Gepubliceerd op 15 januari 2015 09:14 | Views: 3.457 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 03 jul

23,87 -0,26 (-1,08%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn krijgt op 1 februari een nieuwe directeur. Dat maakte moederbedrijf Ahold donderdag bekend.

Wouter Kolk neemt begin volgende maand de plaats in van Sander van der Laan, die Ahold na zestien jaar verlaat. Volgens het concern is dat besluit ,,in gezamenlijk overleg'' met de 46-jarige Van der Laan genomen.

Kolk is momenteel bij Ahold verantwoordelijk voor specialistische winkels en nieuwe markten.

Tegenvallende ontwikkelingen

Het vertrek van Van der Laan hangt samen met de tegenvallende ontwikkelingen bij Albert Heijn in de afgelopen twee jaar, zei een woordvoerder van Ahold desgevraagd. Hoewel het de afgelopen maanden beter ging met Albert Heijn, leek het alle partijen beter de leiding van het supermarktbedrijf over te dragen.

,,Albert Heijn heeft op zich een goede kerstperiode achter de rug, maar dit bedrijf wordt niet gerund op kwartaalbasis'', aldus de woordvoerder. ,,De afgelopen 1,5 à 2 jaar is belangrijk terrein verloren en werd duidelijk dat Albert Heijn moeite heeft met de positionering in de markt. Daarover werden al maanden gesprekken gevoerd, die uiteindelijk hebben geleid tot dit besluit.''

Concurrentie

Marktleider Albert Heijn heeft veel last van de stevige concurrentie onder Nederlandse supermarkten. Onder meer Jumbo timmert daarbij stevig aan de weg. Dat bedrijf meldde onlangs dat de omzet vorig jaar met ruim een kwart is gegroeid, waardoor het bedrijf nu een vijfde van de markt bedient. Albert Heijn hield vorig jaar een marktaandeel van 34 procent in Nederland.

Van der Laan krijgt een ontslagvergoeding van Ahold. De woordvoerder gaf hierover geen details.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare