Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brexitakkoord openbaar na steun Brits kabinet

BRUSSEL (AFN) - De EU en het Verenigd Koninkrijk zijn het eens geworden over de voorwaarden van het vertrek van de Britten uit de EU. De Europese Commissie heeft de tekst van de 585 pagina's tellende principeovereenkomst vrijgegeven, direct nadat premier Theresa May in Londen bekendmaakte dat haar kabinet het voorlopige akkoord en een verklaring over de toekomstige relatie steunt.

De Britten stappen op 30 maart 2019 uit de unie, gevolgd door een overgangsperiode tot 31 december 2020, bevestigde EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier op een persconferentie in Brussel. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft EU-president Donald Tusk op de hoogte gesteld van de principeovereenkomst die op een speciale top in Brussel door de 27 EU-landen en de Britse premier Theresa May zal worden afgetimmerd.

De lidstaten, het Europees Parlement en het Britse parlement moeten het brexitakkoord goedkeuren.

Vergadering in Brussel

Het Europees Parlement verwelkomt de ontwikkelingen. ,,Het is bemoedigend te zien dat we naar een eerlijke deal gaan die een ordelijke terugtrekking moet verzekeren, inclusief een garantie dat er geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland komt'', aldus een verklaring. ,,Deze deal is een mijlpaal op weg naar een geloofwaardige en duurzame toekomstige relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.''

Naar verwachting worden de EU-ministers opgeroepen voor een vergadering maandag in Brussel, waar dan ook de brexittop wordt voorbereid. Die vindt naar verwachting op zondag 25 november plaats. Barnier noemt de fase waarin Londen en Brussel nu zitten ,,cruciaal''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links