Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Overnamebod Hudson's Bay redt het niet'

TORONTO (AFN) - Een poging van een groep aandeelhouders van de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay om het bedrijf over te nemen en van de beurs te halen, heeft niet genoeg steun vergaard. Het bod van de aandeelhouders onder leiding van voorzitter Richard Baker krijgt zo niet voldoende stemmen tijdens een aandeelhoudersvergadering volgende week meldt Reuters op basis van ingewijden. Aandeelhouders hebben nog wel tot dinsdag om van gedachten te veranderen.

Er is momenteel een strijd gaande om Hudson's Bay. De groep rond Baker bood 1,9 miljard Canadese dollar, omgerekend zo'n 1,3 miljard euro, voor de warenhuisketen. Investeerder Catalyst Capital Group is bereid 2 miljard Canadese dollar neer te tellen. Hudson's Bay wees dat laatste bod echter af.

Hudson's Bay zit al langer in zwaar weer. Het bedrijf stootte het grootste deel van zijn Europese activiteiten al af, met uitzondering van die van Nederland. Hier wil Hudson's Bay eind dit jaar sluiten, maar een rechterlijke uitspraak maakt dat onmogelijk.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links