Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groot banenverlies banken Europa en VS

LONDEN (AFN) - Grote banken in Europa en de Verenigde Staten hebben dit jaar het verlies van bijna 100.000 arbeidsplaatsen aangekondigd en volgend jaar zullen daar nog duizenden ontslagen bovenop komen. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van eigen onderzoek.

Het banenverlies, exclusief de impact van omvangrijke verkopen van bezittingen, komt neer op meer dan 10 procent van het totaal bij de elf grote banken in Europa en de VS die nieuwe ontslagen hebben aangekondigd. Het grote verlies van arbeidsplaatsen in de financiële sector werd vorige week onderstreept door de bekendmaking dat bij Rabobank nog eens 9000 banen gaan verdwijnen en het ontslag van 1200 man bij het Amerikaanse Morgan Stanley.

Naar verwachting gaan volgend jaar het Britse Barclays en het Franse BNP Paribas aankondigen het mes nog verder in het personeelsbestand te zetten om kosten te besparen, aldus de krant. Sinds de financiële crisis zijn al honderdduizenden banen verdwenen in de Europese en Amerikaanse financiële sector.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links