Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eigen benzine en diesel voor Suriname

PARAMARIBO (AFN) - Surinamers kunnen vanaf maandag hun 'eigen’ Surinaamse benzine en diesel tanken. Deze brandstoffen komen uit de nieuwe raffinaderij van staatsbedrijf Staatsolie, dat zware Surinaamse olie verwerkt tot hoogwaardige brandstoffen. President Desi Bouterse gooit zondag als eerste zijn auto vol met de brandstof van eigen bodem.

De bouw van de raffinaderij heeft ruim zes jaar geduurd en kende een investering was 981 miljoen dollar. De lokale productie zal de staatskas van Suriname naar verwachting 100 miljoen dollar per jaar opleveren, omdat het land minder brandstof hoeft te importeren. Dit voordeeltje is zeer welkom, nu het Zuid-Amerikaanse land met een financiële crisis te maken heeft en de Surinaamse munt in november door een devaluatie ongeveer 25 procent minder waard is geworden.

Waarnemend directeur Rudolf Elias van Staatsolie verwacht dat de raffinaderij over ongeveer drie maanden volledig in productie zal zijn, met 8000 vaten diesel en 2000 vaten benzine per dag. Van de diesel exporteert Staatsolie bijna de helft. Voor de benzine is het bedrijf verantwoordelijk voor 40 tot 50 procent van de totale behoefte, de rest wordt geïmporteerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links