Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO onderaan in lichtrode AEX

ABN AMRO onderaan in lichtrode AEX

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO was woensdag de sterkste daler in de lichtrode AEX-index in Amsterdam. De bank kreeg met zijn handelsupdate niet de handen van beleggers op elkaar. Elders in Europa kleurden graadmeters rood. De hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam af na uitspraken van president Donald Trump die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent lager op 597,07 punten. Daarmee was voor de leidende index op Beursplein 5 de grens van 600 punten verder weg. Die barrière werd een dag eerder nog voor het eerst sinds mei 2001 geslecht. De MidKap leverde 0,9 procent in tot 896,90 punten. Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 0,5 procent.

ABN AMRO verloor dik 3,6 procent. De bank zag de kwartaalwinst sterker dalen dan verwacht en denkt meer geld kwijt te zijn om aan alle regelgeving rond witwassen te voldoen. Sterkste stijger was maaltijdbestelsite Takeaway.com met een winst van 3,2 procent.

MidKap

In de MidKap stond bouwer BAM (min 3,4 procent) bij de sterkste dalers. BAM-baas Rob van Wingerden toonde zich niet tevreden met de woensdag onthulde kabinetsmaatregelen tegen de stikstofcrisis. Heijmans verloor bij de kleinere fondsen 4,5 procent, ondanks een volgens kenners mooie opdracht voor de bouwer in in Berkel-Enschot en Tilburg.

Bij de kleinere bedrijven zag Kiadis Pharma ruim een derde aan beurswaarde verdampen. Het biotechnologiebedrijf staakt de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel en kreeg daarop meerdere adviesverlagingen aan de broek. Branchegenoot Pharming, dat ooit soortgelijke problemen kende, won 1,2 procent.

Prosus

Prosus zakte 3 procent op de lokale markt na tegenvallende resultaten van de Chinese techreus Tencent. De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder bezit een derde van de Chinese WeChat-eigenaar.

In Londen beleefde Tullow Oil (min 27,5 procent) zijn slechtste beursdag in jaren. Het Britse olieconcern verlaagde zijn productieverwachtingen voor dit jaar.

De euro was 1,1004 dollar waard tegen 1,1015 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 56,93 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,1 procent tot 62,12 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,635
    +0,51% +0,080
  2. AEX 14:27
    865,85
    +0,06% +0,50

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links