Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AB InBev bereid tot hoger bod op SABMiller

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev (AB InBev) heeft een voorstel voor een hoger overnamebod voor SABMiller op tafel gelegd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend, nadat eerder al geruchten de ronde deden over een hoger bod op het moederbedrijf van Grolsch.

AB InBev is bereid zijn bod te verhogen tot 43,50 pond (58,78 euro) per aandeel. Daarmee wordt SABMiller gewaardeerd op omgerekend krap 95 miljard euro.

Aandeelhouders van SABMiller kunnen er eventueel voor kiezen zich in aandelen uit te laten betalen. Aan het nieuwe bod verbindt AB InBev de voorwaarde dat grootaandeelhouders Altria en BevCo voor deze optie kiezen. 's Werelds grootste brouwer verwacht dat andere aandeelhouders ervoor zullen kiezen om zich uit te laten betalen in contanten.

Hogere prijs

Een eerder bod van AB InBev, van omgerekend 92 miljard euro, werd door de Zuid-Afrikaanse brouwer nog afgewezen. Vorige week deden al geruchten de ronde dat SABMiller pas zou willen praten bij een bod van 45 pond per aandeel, hetgeen neer zou komen op ruim 99 miljard euro.

AB InBev weet zich al wel gesteund door aandeelhouder Altria van SABMiller, dat een belang van 27 procent heeft in de moeder van Grolsch. Drie andere grootaandeelhouders menen dat SABMiller meer waard is dan de huidige bieding. Zij deden eerder het verzoek bij het bestuur om een hogere prijs te vragen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AB InBev 17:35
    56,060
    +0,04% +0,020
  2. Heineken 17:35
    92,800
    +0,37% +0,340

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links