Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken drukken Wall Street

Banken drukken Wall Street

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend lager gesloten. Teleurstellende omzetcijfers van de Amerikaanse bank Wells Fargo wonnen het nipt van meevallende cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De Dow-Jonesindex hield wel het hoofd boven water met een winst van 2,46 punten op 13.328,85 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent (4,25 punten) tot 1428,59 punten en de technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,2 procent (5,30 punten) lager op 3044,11 punten.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen steeg in oktober tot het hoogste niveau in vijf jaar tijd, zo bleek uit een cijfer van de Universiteit van Michigan.

Banken

Bankaandelen behoorden tot de grootste verliezers. Hoewel Wells Fargo een recordwinst behaalde in het derde kwartaal, waren beleggers teleurgesteld in de omzet. Het aandeel daalde met 2,6 procent.

Ook JPMorgan Chase maakte vrijdag een recordwinst bekend. De grootste bank in de Verenigde Staten behaalde vooral meer inkomsten uit hypotheekverstrekking. Veel Amerikanen lieten hun hypotheek herfinancieren tegen lagere rentelasten. Het aandeel daalde desondanks 1,1 procent.

Software

Softwarebedrijf Workday beleefde vrijdag een stormachtig beursdebuut. De maker van HRM-oplossingen via 'the cloud' zag het aandeel 74 procent stijgen. Het was de grootste beursgang sinds Facebook in mei.

Advanced Micro Devices (AMD) zakt ruim 14 procent. De Amerikaanse chipmaker gaf donderdag na de slotbel een omzetwaarschuwing. Branchegenoot STMicroelectronics noteerde 6,7 procent hoger, na een bericht dat het concern zijn kwakkelende chipactiviteiten voor mobiele telefoons zou willen afstoten.

Valuta

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat de producentenprijzen in september met 1,1 procent zijn gestegen. Economen hadden gerekend op een prijstoename van 0,7 procent ten opzichte van de vorige maand.

De euro noteerde op 1,2960 dollar, ten opzichte van 1,2945 dollar aan het einde van de Europese handel. De Amerikaanse olieprijs daalde 0,5 procent tot 91,66 dollar per vat. Brentolie daalde 0,9 procent tot 114,65 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links