Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Vertrek Büchner lijkt onvermijdelijk'

Gepubliceerd op 12 oktober 2012 09:33 | Views: 2.747

Akzo Nobel 11 aug

83,90 +1,70 (+2,07%)

AMSTERDAM (AFN) - Na meer dan een maand ziekteverlof, lijkt het nu duidelijk te zijn dat Ton Büchner op dit moment niet 'fit for the job' is, zegt analist Fabian Smeets van ING. Het lijkt Smeets bijna onvermijdelijk dat de raad van commissarissen van AkzoNobel, die woensdag bijeenkomt, zal beslissen om de topman te laten gaan. ,,Een snel vertrek is beter''.

Dit betekent dat er een nieuwe topman zal moeten worden gezocht en aangesteld, wat weer tot gevolg heeft dat er ,,voorlopig geen nieuwe strategie'' bij AkzoNobel komt. Daardoor heeft het aandeel ,,meer downside dan upside'', aldus Smeets. ,,Er waren veel mensen die hoopten op een vernieuwde strategie'', denkt de analist. Darbij komt dat de begrotingen voor 2013 al gemaakt zijn.

De Rabobank spreekt van een zeer teleurstellende ontwikkeling. Dat geldt ook voor de onzekerheid die het nieuws heeft veroorzaakt, ,,zeker tot de bijeenkomst van de raad van commissarisen''.

Speculatie

Analisten wilden vrijdag niet speculeren over een mogelijke opvolger voor Büchner, als het inderdaad aankomt op zijn vertrek. Volgens Micha Tiekink van de Rabobank zijn er nog heel veel vragen onbeantwoord. Mocht Büchner niet meer terugkomen, lijkt het voor de hand te liggen dat een opvolger (opnieuw) van buitenaf wordt aangetrokken, denkt Tiekink. Het zou dan iemand moeten zijn die ,,veel ervaring heeft met het verbeteren van operaties en het uitvoeren van het herstructuringsprogramma'', aldus de analist. Er zal in ieder geval ,,kritisch naar de eigen organisatie en operaties moeten worden gekeken''.

Een andere analist denkt ook dat een externe opvolger logisch is. ,,AkzoNobel bestaat in feite uit drie verschillende ondernemingen. Het moet iemand zijn die boven die partijen staat''.

Beleggers lieten het aandeel AkzoNobel vrijdag, de dag na het nieuws dat Büchner nog steeds ziek thuis zit, hard vallen. Het aandeel verloor 4,3 procent tot 42,65 euro. De AEX stond 0,3 procent lager.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare