Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fagron en ict-tak stuwen omzet Arseus

WAREGEM (AFN) - Medisch toeleverancier Arseus heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet met 4,5 procent zien stijgen tot 121,9 miljoen euro. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend. Drie van de vier onderdelen van Arseus, dat noteringen heeft in Amsterdam en in Brussel, droegen bij aan de omzetstijging. Autonoom groeiden de verkopen met 5,4 procent.

Topman Ger van Jeveren sprak van een ,,focus op eigen merken en de ontwikkeling van innovatieve concepten'' waardoor Arseus ,,weinig tot geen last heeft gehad van de voortdurend veranderdende economische omstandigheden''.

Met name de divisies Fagron en Corilus presteerden sterk. Fagron, dat grondstoffen levert aan apotheken, verhoogde de omzet met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Autonoom bedroeg de groei 8,7 procent. Ict-tak Corilus zette een groei van 10,7 procent neer. Corilus versterkte zijn positie als marktleider in België, Frankrijk en Nederland, zo meldde Arseus.

Onverwachte omzetdaling

Medical, na Corilus de kleinste tak van Arseus, kwam met een onverwachte omzetdaling van 2,2 procent. Dat was onder meer het gevolg van de afbouw van activiteiten gericht op incontinentie die niet geheel konden worden gecompenseerd met nieuwe producten, aldus de onderneming.

In de Dental divisie groeide de omzet met 1,1 procent, iets meer dan analisten hadden verwacht. Volgens Arseus zijn tandartsen in Nederland iets meer bereid te investeren na het besluit om volgend jaar de proef met vrije tandartstarieven te beëindigen. Het is volgens Arseus echter te vroeg om te spreken van een structureel marktherstel.

Arseus zei voor heel 2012 een 'gezonde organische groei' te verwachten. De rentabiliteit zal sneller groeien dan de omzet, verwacht de onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

17,640 12:23
+0,060 +0,34%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links