Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMD geeft omzetwaarschuwing

SAN FRANSISCO (AFN) - Chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) verwacht dat de omzet in het derde kwartaal waarschijnlijk 10 procent lager uitkomt dan een verslagperiode eerder. Het concern heeft last van de zwakke economie.

Ook de groeiende interesse in tablets in plaats van pc's drukt op de prestaties van de onderneming. Eerder al meldden concurrenten Intel en Texas Instruments dat hun kwartaalwinst lager uit zal komen.

Eerder rekende AMD er nog op dat de omzet met 1 procent zou afnemen ten opzichte van een jaar eerder, met daarbij een marge van plus of min 3 procent. De onderneming opent de boeken op 18 oktober.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 13 oktober 2012 12:19
    Chipproducent AMD zou tot een derde personeel schrappen
    13/10/12, 02u40
    De Amerikaanse chipfabrikant Advanced Micro Devices (AMD) zal de komende week plannen bekendmaken om tot zo'n 30 procent van zijn personeelsbestand af te slanken. De plannen zetten tot zo'n 3.300 jobs op de helling. Dat is te lezen op de blog All Things D van The Wall Street Journal. .

    Het artikel citeert bronnen vertrouwd met de bedrijfstop. De herstructureringsplannen zouden zo'n 20 tot 30 procent van alle medewerkers raken. In totaal stelt AMD momenteel 11.100 mensen tewerk.

    Minder dan een jaar geleden werden ook al 1.400 job geschrapt.

    AMD is de grootste concurrent van chipfabrikant Intel. Beide bedrijven zagen hun verkoopcijfers dalen als gevolg van de economische crisis en een moeilijke pc-markt doordat consumenten massaal overstappen van pc's op smartphones.

    Eergisteren stuurde AMD nog een winstwaarschuwing uit. De chipproducent verwacht dat de winst van het derde kwartaal tien procent lager zal liggen dan in het tweede kwartaal.

    Bron: belga.be
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links