Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht aan het einde van de Griekse tunnel'

'Licht aan het einde van de Griekse tunnel'

ATHENE (AFN) - Griekenland kan sneller dan verwacht de vruchten plukken van de afgelopen week toegezegde schuldverlichting. Dat zei het hoofd van de internationale bankenclub Institute of International Finance (IIF), Charles Dallara, zondag tegen de Griekse krant Ethnos.

,,Ik zie het licht aan het eind van de tunnel eerder verschijnen dan anderen'', zei Dallara, die de afgelopen maanden namens ruim 400 banken met de Griekse regering onderhandelde over de schuldverlichting. ,,Nooit eerder werd er in keer zoveel schuld weggestreept als maandag binnen een minuut gebeurt.''

De overgrote meerderheid van de private schuldeisers van Griekenland ruilt maandag zijn oude Griekse obligaties in voor nieuwe exemplaren, die ruim de helft minder waard zijn. Daardoor verdwijnt ruim 100 miljard euro aan Griekse schulden uit de boeken.

Tijd

,,Het zal enige tijd duren voordat de zaden die nu worden geplant wortel schieten'', zei Dallara. ,,Dat kan maanden duren, maar het zal gebeuren. Als de Grieken hervormingen doorvoeren dan zal dat niet voor niets zijn. Er zullen banen worden gecreëerd en veel zaken zullen ten positieve veranderen.''

De Griekse economie gaat momenteel door een recessie die keer op keer dieper blijkt te zijn dan eerder werd aangenomen. Die achteruitgang wordt gevoed door alle bezuinigingen die worden doorgevoerd om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links