Login
 

'Licht aan het einde van de Griekse tunnel'

Gepubliceerd op 11 mrt 2012 om 16:05 | Views: 1.841 | Onderwerpen: Griekenland

ATHENE (AFN) - Griekenland kan sneller dan verwacht de vruchten plukken van de afgelopen week toegezegde schuldverlichting. Dat zei het hoofd van de internationale bankenclub Institute of International Finance (IIF), Charles Dallara, zondag tegen de Griekse krant Ethnos.

,,Ik zie het licht aan het eind van de tunnel eerder verschijnen dan anderen'', zei Dallara, die de afgelopen maanden namens ruim 400 banken met de Griekse regering onderhandelde over de schuldverlichting. ,,Nooit eerder werd er in keer zoveel schuld weggestreept als maandag binnen een minuut gebeurt.''

De overgrote meerderheid van de private schuldeisers van Griekenland ruilt maandag zijn oude Griekse obligaties in voor nieuwe exemplaren, die ruim de helft minder waard zijn. Daardoor verdwijnt ruim 100 miljard euro aan Griekse schulden uit de boeken.

Tijd

,,Het zal enige tijd duren voordat de zaden die nu worden geplant wortel schieten'', zei Dallara. ,,Dat kan maanden duren, maar het zal gebeuren. Als de Grieken hervormingen doorvoeren dan zal dat niet voor niets zijn. Er zullen banen worden gecreëerd en veel zaken zullen ten positieve veranderen.''

De Griekse economie gaat momenteel door een recessie die keer op keer dieper blijkt te zijn dan eerder werd aangenomen. Die achteruitgang wordt gevoed door alle bezuinigingen die worden doorgevoerd om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

Gerelateerd

Griekenland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
GR€€D
1
Ook hier proberen ze de mensen rustig te stellen.
Een weldenkend mens weet wel beter.
Uitstel van executie.

Mvg Greed
Miskoop
0
Het licht is dat Griekenland nog meer schuld heeft, en dat meer is 107 miljard Euro dat uit het niets is gekomen.
www.zerohedge.com/news/greek-%E2%82%A...
Henk Snaph
0
Altijd dat woordje "ALS" !!! Als de grieken die hervormingen doorvoeren!!!!!!!, die hebben nog helemaal niets begrepen en voeren die hervormingen net zo veel door als de privatiseringen. 0,0% kans.

henks
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links