Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grootste handelstekort China in 10 jaar

PEKING (AFN) - China had in februari een tekort op de handelsbalans van 31,5 miljard dollar. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese douane zaterdag heeft gepubliceerd.

Het handelstekort is het grootste in China in minstens 10 jaar tijd. De uitvoer groeide met ruim 18 procent ten opzichte van februari vorig jaar, terwijl de invoer met bijna 40 procent steeg. Economen hadden vooraf gerekend op een handelstekort, maar verwachtten in doorsnee dat dit lager zou zijn. Zij rekenden op een sterkere toename van de export en een lagere groei van de import.

De vergelijking met vorig jaar gaat volgens analisten overigens mank omdat toen het Chinese nieuwjaarsfeest in februari viel en dit jaar in januari. Tijdens dat feest, dat een week duurt, zijn veel fabrieken dicht en staat de economische bedrijvigheid in het hele land op een fors lager pitje.

Sommige economen zeiden dat de cijfers erop kunnen duiden dat de Chinese economie als gevolg van de afzwakkende wereldhandel sneller afkoelt dan voorzien. Premier Wen Jiabao zei maandag dat de economische groei dit jaar naar verwachting op 7,5 procent uitkomt. Dat is voor Chinese begrippen erg laag. Vorig jaar was de expansie 9,2 procent en de jaren daarvoor zelfs meer dan 10 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links