Login
 

Barclays vindt nieuwe president-commissaris

Gepubliceerd op 9 aug 2012 om 19:32 | Views: 1.069

Barclays 19 jan

200,50 +1,20 (+0,60%)

LONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays heeft een opvolger gevonden voor vertrekkend president-commissaris Marcus Agius. David Walker, een veteraan in de bankensector, treedt per 1 september aan en gaat per 1 november leiding geven aan de raad van commissarissen. Dat maakte Barclays donderdag bekend.

Walker is momenteel adviseur bij de Amerikaanse bank Morgan Stanley en hij bekleedde een belangrijke functie bij de Britse centrale bank. Ook was hij commissaris bij de Britse bank Lloyds.

Agius kondigde in juli zijn vertrek aan vanwege het schandaal rond de fraude met de zogeheten Libor-rente door handelaren van de bank. Barclays kreeg daarvoor een boete van 453 miljoen dollar. Agius legt zijn functie per 31 oktober neer. Bestuursvoorzitter Bob Diamond van Barclays is al opgestapt vanwege het gesjoemel.

De Libor-rente geldt als maatstaf voor vele andere tarieven die in de internationale financiële sector worden gebruikt. Meer internationale banken waren betrokken bij de fraude, maar de betrokkenheid van Barclays kwam als eerste naar buiten. Ook de Nederlandse Rabobank wordt onderzocht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Barclays

Gerelateerd

Barclays

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links