Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Aandelen Intertrust uitverkocht'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelen voor de beursgang van financieel dienstverlener Intertrust zijn al aan de man. Het orderboek voor de beursgang, gepland op 15 oktober, is meer dan één keer overtekend. Dat meldde De Telegraaf donderdag op basis van een ingewijde dichtbij de transactie.

Intertrust houdt de inschrijving voor geïnteresseerde beleggers wel open, omdat een deel van de orders aan de onderkant van de prijsvork van 14,50 tot 19 euro per aandeel is geplaatst. Banken die beursgangen begeleiden zien in de regel een orderboek graag zoveel mogelijk overtekend, zo merkt de krant op.

Intertrust heeft de mogelijkheid de beursgang te vergroten, maar in principe wordt maximaal 42,5 procent van het aandelenkapitaal op de eerste handelsdag verkocht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Fritsie Pitsie 8 oktober 2015 09:54
    Voornamelijk nieuwe aandelen die geplaatst worden ter reductie van schuldenlast. 1 miljard aan goodwill op de balans. Tangible equity (voor beursgang en excl. goodwill) bedraagt 1 miljard euro negatief. Mocht het verscherpte toezicht ertoe leiden dat de winstgevendheid onder druk komt staan (hoeft niet zo te zijn) dan is de kans groot dat er afschrijvingen moeten plaatsvinden. Ondanks de stabiele kasstromen lijkt de waardering aan de hoge kant. Reden om deze beursgang toch maar vanaf de zijlijn te volgen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links