Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ruconest krijgt 12 jaar exclusiviteit in VS

Gepubliceerd op 8 okt 2015 om 09:11 | Views: 11.084 | Onderwerpen: Verenigde Staten

Pharming 16:14

0,78 -0,02 (-2,39%)

LEIDEN (AFN) - Het middel Ruconest van biotechnologiebedrijf Pharming heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een exclusiviteitsperiode van twaalf jaar toegekend gekregen. Dat betekent dat tot 16 juli 2026 er geen vergelijkbare middelen op de Amerikaanse markt mogen worden gebracht. Dat maakte Pharming en samenwerkingspartner Salix Pharmaceuticals donderdag bekend.

Ruconest is een middel tegen acute zwellingen van zacht weefsel. De FDA keurde het medicijn in juli 2014 goed. De exclusiviteitsclausule gaat in vanaf de periode van goedkeuring, aldus de FDA.

Valeant Pharmaceuticals, dat Salix heeft overgenomen, gaf aan blij te zijn met de formele toekenning van exclusiviteit voor Ruconest. Topman Sijmen de Vries van Pharming verklaarde nauw te blijven samenwerken met Salix om patiënten in de Verenigde Staten toegang te geven tot het middel.

De Vries gaf aan dat dankzij de exclusiviteit voor Ruconest de inkomstenstroom uit het product voor langere tijd is gegarandeerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Pharming

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
sobbor2
0
volgens zeggen hadden ze al 7 jaar , alleen maar uitgebreid naar 12 jaar. dus eigenlijk niks nieuws
Isildur1
0
De Vries gaf aan dat dankzij de exclusiviteit voor Ruconest de inkomstenstroom uit het product voor langere tijd is gegarandeerd

Welke inkomstenstroom dan?
thedutch
0
quote:

Isildur1 schreef op 8 okt 2015 om 09:52:


De Vries gaf aan dat dankzij de exclusiviteit voor Ruconest de inkomstenstroom uit het product voor langere tijd is gegarandeerd

Welke inkomstenstroom dan?


Er zijn al inkomsten(lees erg weinig op dit moment naar mijn mening) vanuit de VS. Dat er nog geen winst gemaakt wordt is een ander verhaal.
Echter dit kan wel bijdrage aan een stabieler inkomstenbeleid over meer jaar, maar er moet denk ik veel meer verkocht worden, wil er geen verlies gedraaid worden.

Ik ben meer benieuwd naar de cijfers van de verkopen.
Isildur1
0
Dat verhaal over inkomsten klinkt erg bekend. In europa zou men ook wel even winst gaan maken. Daar is tot op heden niks van terecht gekomen. Een dikke sell voor dit aandeel.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links