Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen New York verder omhoog

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York borduurden woensdag overtuigend voort op de winsten van eerder deze week. Farmaceutische aandelen moesten het echter ontgelden op Wall Street na de belofte van aankomend president Donald Trump dat hij de prijzen van medicijnen gaat verlagen.

De Dow-Jonesindex stond richting het slot 1,4 procent hoger op het nieuwe record van 19.516 punten. De brede S&P 500 klom 1,1 procent naar 2237 punten, eveneens een record. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,1 procent tot 5393 punten.

In een interview met tijdschrift Time verklaarde Trump dat de prijzen van medicatie te hoog zijn en dat hij ze zal laten dalen. Deze opmerking zette de gehele farmacie- en biotechnologiesector onder druk. Zo daalden grote farmaceutische en medische concerns als Merck, Pfizer, Eli Lilly, Johnson & Johnson, AbbVie en Mylan tot 3,5 procent. Biotechnoloog Biogen leverde 2 procent in.

SunPower

Western Digital steeg juist bijna 9 procent. De fabrikant van harde schijven verhoogde zijn winst- en omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal. Jack Daniels-moederbedrijf Brown-Forman opende de boeken en gaf aan wat voorzichtiger te zijn over de omzetgroei. Het aandeel verloor 1,6 procent.

Zonnecelfabrikant SunPower maakte bekend 2500 banen te schrappen. Het bedrijf verwacht daardoor volgend jaar een positieve kasstroom. Beleggers reageerden positief en SunPower kreeg er 15,8 procent bij.

JPMorgan

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase kreeg te horen dat het een boete van 337 miljoen euro moet betalen aan de Europese Commissie in een onderzoek naar het manipuleren van het rentetarief Euribor. Ook een reeks Europese banken wordt daarvoor gestraft.

De leverancier van kantoorartikelen Staples (plus 1,5 procent) kondigde aan zijn Europese tak van de hand te doen. Het bedrijf verkoopt een controlerend belang voor een niet genoemd bedrag aan investeringsmaatschappij Cerberus.

De euro noteerde 1,0764 dollar, tegen 1,0757 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent naar 49,90 dollar. Brent zakte 1,5 procent op 53,11 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links