Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Deutsche Bank praat over fusie Commerzbank'

FRANKFURT (AFN) - President-commissaris Paul Achleitner van Deutsche Bank heeft met grote aandeelhouders van concurrent Commerzbank gesproken over een fusie van de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

Naar verluidt heeft Achleitner behalve met aandeelhouders van Commerzbank ook gepraat met belangrijke overheidsfunctionarissen over een mogelijke combinatie. Er vinden volgens de bronnen momenteel geen formele gesprekken plaats tussen de twee grote banken. In de zomer van 2016 zouden de twee banken ook al eens over een samengaan hebben gepraat, maar toen werd besloten op de eigen activiteiten te focussen.

Deutsche Bank verkeert al langere tijd in zwaar weer door onder meer de vele wisselingen aan de top van het financiële concern en de flink gedaalde beurskoers. De beurswaarde van Deutsche Bank bedraagt circa 19,9 miljard euro en die van Commerzbank ongeveer 11,9 miljard euro.

Veel voordelen

De speculaties over een fusie van de twee Duitse banken doen al langer de ronde nadat de Amerikaanse investeerder Cerberus Capital Management in het afgelopen jaar in beide bedrijven een flink belang heeft genomen. De Duitse overheid zal ook een belangrijke rol spelen bij een eventuele deal omdat Berlijn de grootste aandeelhouder is van Commerzbank met een belang van meer dan 15 procent.

Een fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank kan veel voordelen opleveren, omdat bijvoorbeeld dan veel bankfilialen op de Duitse thuismarkt gesloten kunnen worden. Daar staat tegenover dat het banenverlies als gevolg van die sluitingen waarschijnlijk tot veel weerstand zal leiden bij de vakbonden, die veel invloed hebben binnen beide ondernemingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Commerzbank AG
Deutsche Bank

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. DerksVisie 7 juni 2018 20:55
    quote:

    Bakker88 schreef op 7 juni 2018 20:30:

    Daarom ging Commerzbank afgelopen week ineens zo hard omhoog. Is goed voor de aandeelhouders. Het zou ook mooi zijn als ING en ABN het voorbeeld zou volgen. 1 grote Nederlandse superbank. De Duitsers geven het voorbeeld.
    Ja en dan heb je wanbeleid bij die ene grote Nederlandse bank, en is direct Nederland failliet omdat de bank gered moet worden. En aangezien wanbeleid eerder regel dan uitzondering is, lijkt mij dat geen goed idee.

    Deutsche Bank kan natuurlijk niet anders dan gaan fuseren. Maar of de aandeelhouders hiervan profiteren is maar de vraag.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 13,880
    +2,78% +0,375
  2. Deutsche Bank 23 apr
    15,396
    +1,56% +0,236

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links