Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Failliet Griekenland kost 1 biljoen euro'

LONDEN (AFN) - Een ongecontroleerd faillissement van Griekenland zal voor meer dan 1 biljoen euro (1300 miljard dollar) schade veroorzaken aan de eurozone. Dit stelt de internationale bankenorganisatie Institute of International Finance (IIF) in een document dat in handen is van persbureau Reuters.

,,Er zijn enkele zeer belangrijke en schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit een ongeordend faillissement van de Griekse overheidsschuld", aldus de IIF. ,,Het is lastig om al deze verplichtingen met enige mate van precisie te berekenen, maar het is moeilijk te zien hoe ze niet de 1000 miljard euro overschrijden.''

Het IIF bereikte onlangs een akkoord met Griekenland over een schuldsanering, maar de banken moeten er ook nog afzonderlijk mee akkoord gaan. Door de vrijwillige schuldenruil moet de staatsschuld van Griekenland met 107 miljard euro worden verlaagd, zodat het land in een stabielere positie komt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2012 14:10
    Mijn schuld bij de Weekamp(A1700 euro voor flatsreen) kan de maatschappij misschien wel bij elkaar >€30.000,00 kosten.
    *UPC mist de maandelijkse 50 euro.
    *Abonnement op porno-kanaal ten einde, 18 euro per maand.
    *niet meer meedoen met belspelletjes, 300 per maand.
    *Geen SMS-jes meer voor multi-talent-freakshows(SBS) 180 euro per maand.
    *Geen reparatie-monteur meer langskomen 200 euro per jaar.

    enz enz.....
  2. [verwijderd] 6 maart 2012 14:17
    Dit is natuurlijk enorm preken voor eigen parochie. ,,Er zijn enkele zeer belangrijke en schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit een ongeordend faillissement van de Griekse overheidsschuld", met name voor de partijen waaruit het IIF bestaat.
    Het wordt hoog tijd dat we ophouden ons door de banken in een wurggreep te laten houden, te beginnen met het opsplitsen van banken in spaar- en investeringsbanken.
  3. [verwijderd] 6 maart 2012 14:59
    IFF zijn geen ambtenaren maar min of meer bankiers.

    Banken gaan gewoon door met voorspellen van het einde van de wereld als zij verliezen moeten nemen. Inderdaad kwestie van een - bewuste - wurggreep op ons allemaal. Geweldige situatie voor hun.

    Wanneer we de TBTF failliet laten gaan kunnen we blijkbaar als mensheid verder.....Zeker niet makkelijk, wel noodzakelijk.

    Na een zwempartijtje in water met bloedzuigers haal je die ook weg. Doet even pijn en je bent wat bloed kwijt. Maar dat is geen reden om de bloedzuigers te laten zitten, met nog veel meer problemen tot gevolg.
  4. hutjeflut 7 maart 2012 00:28
    geloof er niet veel van zoveel buitenlandse schuld heben ze in de verste verte niet en ze hebben toch ook geen geld om onze producten te importeren.
    ook het deel dat geinvesteerd is in griekenland zal het niet naar de 1300 miljard tillen.
    daar komt nog bij dat we al 2x 130 miljard gedoneerd hebben wat al 20% van de geschatte kosten zijn (die overigens per week oplopen).
    als we gewoon een wetje aanpassen in de eu zodat we landen eruit kunnen knikkeren dan zijn zo nog eens verplicht om alles af te betalen ook mochten ze ooit een andere gek vinden die geld weet te regelen.
    gewoon net als bij de consument deurwaarder en incaseren tot het afbetaald is.
    20 jaar geleden was griekenland een arm land en datwij kmoeten geloven dat ze in 20 jaar ineens een rijk welvaren land konden worden?
    het had nooit bij de eu mogen komen net als een aantal andere landen.
    griekenland heefd zich gewoon het graf in geleend en nu zeuren ze maar dat ze niet willen bezuinigen hebben de grieken dat zelf niet aan zien komen?
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links