Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'IMF verlaagt groeiprognose Duitsland'

'IMF verlaagt groeiprognose Duitsland'

DUSSELDORF (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de groeiprognoses voor de Duitse economie voor zowel dit jaar als volgend jaar verlagen naar 0,9 procent. Dat meldde zakenkrant Handelsblatt donderdag in een voorpublicatie van een artikel dat in de editie van vrijdag zal verschijnen.

De krant, die bronnen in Duitse regeringsbronnen aanhaalde, gaf geen reden voor de neerwaartse bijstelling die het IMF naar verluidt volgende week dinsdag naar buiten brengt. In juli stelde het IMF nog te verwachten dat de grootste Europese economie dit jaar met 1 procent zal groeien en in 2013 met 1,4 procent. Het IMF baseerde zich bij die prognoses op de sterke binnenlandse vraag en de robuuste arbeidsmarkt.

De Duitse economie heeft zich redelijk goed gehouden in de afgelopen 3 jaar van de eurocrisis, maar recente indicatoren duiden er op dat de recessie in delen van Europa en de afkoeling van de Chinese economie druk zetten op de export en de investeringsbereidheid. In het tweede kwartaal groeide de Duitse economie slechts met 0,3 procent. Veel economen verwachten een krimp in het derde en mogelijk ook het vierde kwartaal.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2012 08:26
    Heeft duidelijk geen invloed op de aandelen en de bedrijven anders zouden de koersen toch wel wat omlaag gaan toch?

    Dit is al de zoveelste verlaging, Duitsland nu ook bijna onder water qua groei, Amerika ook bijna, Japan zeker nu met dat eilanden dispuut erbij.

    Maar kop in het zand en aandelen kopen, doe je het niet zelf dan wordt het wel voor je gedaan via de printers met jouw spaar en pensioengeld als garantie, alleen als zij goed zitten winnen zij en als zij fout zitten verlies jij.

    Goed bedacht dat Europa.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links