Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street put moed uit banencijfer

NEW YORK (AFN) - Beleggers op New York waren donderdag positief gestemd dankzij een gunstige ontwikkeling in de eerste uitkeringsaanvragen. Verwacht wordt dat ook de banengroei exclusief de agrarische sector, die vrijdag bekendgemaakt wordt, meevalt.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 13.575,36 punten. De S&P 500-index steeg 0,7 procent tot 1461,40 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent vooruit tot 3149,46 punten.

Een uur voor de openingsbel bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen vorige week met 4000 stuks steeg tot 367.000. Het werd op Wall Street echter positief opgevat dat het aantal aanvragen voor de tweede week op rij onder 370.000 bleef. In de twee weken daarvoor werden er wekelijks meer dan 380.000 stuks ingediend.

Arbeidsplaatsen

Economen gaan er in doorsnee van uit dat de Amerikaanse economie, exclusief de agrarische sector, 113.000 banen heeft gecreëerd in september. In augustus steeg het aantal arbeidsplaatsen met 96.000. Dat was een tegenvaller omdat marktkenners destijds op 125.000 banen rekenden.

De S&P 500 is dit jaar 16 procent gestegen. Die stevige winst, in combinatie met zwakke macrocijfers en nervositeit over een mogelijk steunaanvraag door Spanje, betekent volgens sommige beleggers dat de opmars te ver is doorgeschoten. ,,De bulls (optimisten) hebben het voor het zeggen. Zo lang drama's uitblijven, zal de aandelenmarkt stijgen'', aldus een handelaar in New York.

Mario Draghi

Op de New Yorkse beursvloeren deden financiële bedrijven het goed. Dat was te danken aan herhaalde belofte van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, dat hij klaar staat om obligaties van noodlijdende landen op te kopen als zij daar om vragen. Ook zei Draghi dat Spanje enorme stappen heeft gezet in het op orde brengen van de staatsfinanciën.

Bank of America voerde de Dow aan met een winst van 3,4 procent. Citigroup (plus 2,6 procent) en JPMorgan Chase (plus 2,4 procent) volgden op de voet.

Cijferseizoen

Ook Alcoa (plus 3,3 procent) deed goede zaken. De aluminiumproducent trapt volgende week dinsdag traditiegetrouw het zogeheten cijferseizoen af.

Het aantal dalers in de Dow was op 1 hand te tellen. Intel, Hewlett-Packard, Home Depot en United Technologies stonden tot 0,4 procent in de min.

De euro noteerde 1,3014 dollar in vergelijking met 1,2995 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2012 08:23
    Wat een gelul.
    Een wekelijks terugkerend cijfer wat deze keer iets beter was dan verwacht (maar op de verwachting die hoger was gingen we niet omlaag) en waar het vorige cijfer weer omhoog is bijgesteld, maar daar letten we dan maar weer niet op, terwijl het per saldo in totaal een verslechtering is, nobody cares.

    En dan maar weer hopen op een goed banen cijfer.

    Alsof we wel zijn gedaald toen het de vorige maand een stuk tegen viel ondanks dat het ADP toen eerst meeviel.

    En nu was het ADP met een veel lagere verwachting (waar we natuurlijk weer niet eerst op dalen) ook weer beter (maar ruim lager dan de vorige keer) en werden ook weer het cijfer van de vorige maand EN dat van 2 maanden geleden omlaag bijgesteld, samen meer omlaag dan het cijfer van deze maand meeviel.

    Dus per saldo is alles slechter en de totale groei van de banen niet eens in staat om het aantal toe stromers tot de arbeidsmarkt te compenseren dus heb je meer mensen zonder werk.

    Dat dit niet zorgt voor een hoger werkeloosheidscijfers, zoals dat wordt bekend gemaakt, is omdat steeds meer mensen niet meer aangeven dat ze een baan zoeken en dan val je buiten dit cijfer, lekker makkelijk maar wel heel slecht voor de economie, maar oogjes dicht en snaveltjes toe, lekker door printen, de FED weet hoe.

    De economie dicht bij een recessie en de S&P op bijna een 5 year high.

    De persoonlijke financiële situatie van de consumenten in Amerika op juist het slechtste niveau in jaren en dat is 70% van de economie.

    De enige manier waarop de bedrijven nu nog de winst kunnen redden is ontslagen en verplaatsen naar goedkopere gebieden wat de zorgen voor de overheid met hun belachelijke tekort alleen maar groter maakt.

    Maar toch is dit bericht weer heel erg positief geschreven.....

    *kots*
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links