Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Discussie over contributie banken aan NVB

Gepubliceerd op 4 okt 2012 om 12:13 | Views: 3.027 | Onderwerpen: banken

AMSTERDAM (AFN) - Binnen de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is discussie ontstaan over de hoogte van de contributie van de belangenvereniging. De Rabobank wil dat haar jaarlijkse bijdrage wordt verlaagd, omdat zij op dit moment meer betaalt dan ING en ABN Amro, zeggen ingewijden.

Dat er een conflict is over de inhoudelijke koers van de lobbyclub, zoals het Financieele Dagblad donderdag schreef, wordt tegengesproken.

De woordvoerder van de NVB zegt dat er in elke vereniging wel eens discussie is. Dat is volgens hem een interne zaak. Hij ontkent niet dat er over de contributie wordt gesproken, maar ,,daar komen we uit''.

De totale begroting van de NVB bedraagt volgens een bron zo'n 14 miljoen euro per jaar. Rabo, ABN Amro en ING nemen hiervan met zijn drieën het leeuwendeel voor hun rekening.

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Zo goed gaat het dus met de Rabobank, omdat ze niet genoteerd zijn hoeven ze nauwelijks iets bekend te maken en die cijfers die kunnen ze met allerlei veranderingen in reserves zo mooi laten zijn zoals ze willen mocht dit gunstig zijn tov evt problemen bij andere banken om hiermee mensen naar de rabobank te lokken zoals in het verleden ook is gebeurt tijdens de crisis waar de Rabobank hoog van de toren blies en waar later bekend werd dat zij juist 1 van de grootste leners waren bij de FED.

Zo zeker is die bank niet, die zijn net zo gek als de rest met uw geld en nu wordt er dus drukte gemaakt om een contributie verschil, gaat puur om het geld, gaat niet om principe of wat dan ook, dat hebben die banken niet.
andre68
0
De Rabo-maffiosi zijn i.d.d geen haar beter dan de woekeraars van Aegon, ING en c.s.

Dat schijnheilige geblaas van de toren "wij hebben geen overheidssteun nodig" slatt i.d.d. nergens op gezien hun leningen bij de FED.

[verwijderd]
0
quote:

andre68 schreef op 4 okt 2012 om 13:14:


De Rabo-maffiosi zijn i.d.d geen haar beter dan de woekeraars van Aegon, ING en c.s.

Dat schijnheilige geblaas van de toren "wij hebben geen overheidssteun nodig" slatt i.d.d. nergens op gezien hun leningen bij de FED.
Daar hebben ze toen zo schandalig veel rekeninghouders van de andere banken naar hun toe gehaald, ze konden het bijna niet aan.
Terwijl ze zelf wereldwijd nog meer aan het infuus lagen dan de ING.

ABN weet ik niet want daar werd zo mee gegooid door de overnemers en dan weer terug naar de nederlandse staat dat dit niet meer te zien is.

Daar zijn toen veel mensen ingetrapt om over te gaan naar de Rabobank, die hebben toen optimaal kunnen profiteren van hun beperkte doorzichtigheid.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links