Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Definitief geen boete voor Aalberts

LUXEMBURG (AFN) -Industrieel toeleverancier Aalberts Industries hoeft een opgelegde miljoenenboete uit Brussel definitief niet te betalen. Het Europees Hof van Justitie wees het hoger beroep dat de Europese Commissie tegen een eerdere beslissing had aangetekend af, zo werd donderdag bekend.

Aalberts kreeg in 2006 van de Europese Commissie een boete van ruim 100 miljoen euro opgelegd wegens verboden prijsafspraken die tussen 2003 en 2004 zouden zijn gemaakt. Het Europees gerecht oordeelde in 2011 echter dat Aalberts in deze periode niet aan een kartel heeft deelgenomen. De Europese Commissie tekende tegen deze beslissing hoger beroep aan en werd daarin ook gesteund door een hoge adviseur van het hof. Maar de rechters blijken nu anders te hebben geoordeeld en wijzen het beroep af.

Aalberts heeft de aantijgingen altijd tegengesproken en heeft ook nooit voorzieningen genomen voor de boete. ,,Toen het kartel functioneerde, hadden wij niet eens de producten waar het over ging'', zei toenmalig topman Jan Aalberts in 2011.

Financieel bestuurder John Eijgendaal van het concern zei donderdag heel blij te zijn dat ,,na ruim 10 jaar gerechtigheid komt in de hele affaire''. De zaak is nu definitief afgehandeld. Aalberts heeft veel ,,management- en advocaatkosten'' gemaakt en die zal het bedrijf proberen te verhalen op de Europese Commissie, aldus Eijgendaal. Daar kan volgens de bestuurder nog wel enige tijd overheen gaan. Hij zei te hopen dat daarover een afspraak te maken valt met de commissie en dat een nieuwe gang naar de rechter niet nodig zal zijn.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 mrt Degroof Petercam zet Aalberts op de kooplijst
  2. 22 feb Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AALBERTS NV

44,280 14:16
-0,380 -0,85%
Premium

Cijfers Aalberts om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links