Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent met minnen na records

Wall Street opent met minnen na records

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de nieuwe sessie begonnen, na de recordstanden van een dag eerder. Andermaal zorgen vaccinperikelen voor reuring. Farmaceut Pfizer en de op Wall Street genoteerde Duitse biotechnoloog BioNTech staan in de belangstelling na het nieuws dat de Britse overheid hun coronavaccin heeft goedgekeurd en volgende week gaat gebruiken.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 29.618 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3646 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,8 procent tot 12.259 punten.

Het aandeel Pfizer won in de openingsminuten 2,7 procent en ook BioNTech (plus 2,9 procent) begon de dag op winst. Farmaceut Moderna (min 7,6 procent) leek voorafgaand aan de sessie mee te liften met het positieve sentiment rond vaccins. Dat bedrijf vroeg maandag goedkeuring aan voor zijn coronavaccin in de EU en de VS. De koers kreeg echter een tik doordat dat branchegenoot Merck bekendmaakte zijn belang in het bedrijf te hebben verkocht.

Verder maakte loonstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in november beduidend minder sterk is gegroeid dan een maand eerder, onder druk van het stijgende aantal coronabesmettingen en nieuwe lockdowns. De cijfers van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert.

Verder maakte softwareconcern Salesforce bekend chatdienst Slack over te nemen. Slack is vooral onder zakelijke gebruikers populair. De twee bedrijven zijn een overnamebod in contanten en aandelen overeengekomen dat neerkomt op 27,7 miljard dollar. Salesforce verloor dik 10 procent, Slack zakte 3,2 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links