Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSM overtreft analistenverwachtingen

DSM overtreft analistenverwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer omzet en bedrijfsresultaat behaald en wist de analistenverwachtingen te overtreffen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het speciaalchemiebedrijf.

De CEO's Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze spraken van een goede jaarstart met een sterke vraag in alle segmenten. Daarbij wezen zij op het succes van de prijsverhogingen om de hoge inflatie op te vangen.

In de eerste drie maanden steeg de omzet op jaarbasis van 2.194 miljoen naar 2.590 miljoen euro. Analisten rekenden op een bedrag van 2.471 miljoen euro. De volumes stegen met 2 procent, de prijsmix met 10 en wisselkoersen hadden een gunstig effect van 5 procent.

Daarnaast liep ook de aangepaste EBITDA op, van 441 naar 487 miljoen euro. Hier rekenden de analisten op 466 miljoen euro.

Van die EBITDA kwam 391 miljoen euro voor rekening van de tak Health, Nutrition & Bioscience. Een jaar eerder was dit 359 miljoen euro. Analisten rekenden op 381 miljoen euro.

Outlook

DSM verwacht nog altijd dat de prestaties in 2022 in lijn zullen zijn met de doelstellingen van het bedrijf voor de middellange termijn. Bij Health, Nutrition & Bioscience voorziet DSM een stijging van de aangepaste EBITDA met een hoog enkelcijferig percentage en voor de gehele groep met circa 5 procent.

De operationele vrije kasstroom zal ook met een hoog enkelcijferig percentage stijgen, voorziet DSM.

Analisten rekenen op een jaaromzet voor DSM van 9.975 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 1.897 miljoen euro. Dat komt neer op stijgingen van respectievelijk 8,4 en 4,6 procent ten opzichte van de omzet in 2021 van 9.204 miljoen euro en een EBITDA van 1.814 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM FIRMENICH AG

78,140 27 sep
-0,240 -0,31%
Premium

Markt tikje te somber over DSM-Firmenich

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links