Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst KPN hoger dan verwacht

Winst KPN hoger dan verwacht
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer winst geboekt dan verwacht en handhaafde de outlook voor heel het jaar. Dit bleek vrijdag uit de cijfers die het telecombedrijf voorbeurs publiceerde.

"We zijn het jaar sterk begonnen en we liggen op koers om onze strategische en financiële ambities waar te maken", aldus CEO Joost Farwerck. "Onze omzet uit diensten op de massamarkt laat elk kwartaal groei zien. Hierdoor wordt de omzetgroei van KPN als geheel ondersteund", aldus de topman.

De omzet uit dienstverlening aan het MKB blijft het volgens KPN goed doen, wat vertrouwen geeft dat de totale omzet uit dienstverlening aan de zakelijke markt tegen het einde van dit jaar kan stabiliseren.

"In de consumentenmarkt zorgen glasvezel en ons gecombineerde vast/mobiele aanbod elk kwartaal voor omzetgroei. De inkomsten uit mobiele diensten groeien en de inkomsten uit vaste diensten stabiliseren", aldus Farwerck. Ook Wholesale bleef volgens KPN een sterke bijdrage leveren.

Resultaten

KPN behaalde afgelopen kwartaal een aangepaste omzet van 1.311 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA na leases opleverde van 593 miljoen euro en een nettowinst van 179 miljoen euro.

Analisten mikten voor het eerste kwartaal op een omzet van 1.305 miljoen euro met een aangepaste EBITDA na leases van 588 miljoen euro en een nettowinst van 151 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte KPN nog een omzet van 1.290 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 568 en een nettowinst van 141 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2021 werd er een omzet van 1.359 miljoen euro in de boeken gezet bij een aangepaste EBITDA van 584 miljoen euro.

De vrije kasstroom kwam in het eerste kwartaal uit op 206 miljoen euro. De analistenconsensus rekende op 171 miljoen euro tegen 122 miljoen euro een jaar eerder.

Het telecombedrijf investeerde afgelopen kwartaal 257 miljoen euro, een daling van 20 procent.

De schulden bedroegen 5,1 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van de 5,2 miljard euro een jaar eerder.

Outlook

KPN blijft voor dit jaar mikken op een vrije kasstroom van circa 825 miljoen euro, waardoor een dividend over 2022 van 14,3 cent per aandeel mogelijk is. De EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op 2.400 miljoen euro en de investeringen op 1,2 miljard euro, denkt KPN.

De consensus mikt voor heel dit jaar op een vrije kasstroom van 837 miljoen euro en een EBITDA na leases van 2.412 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

3,256 31 mrt
+0,018 +0,56%
Premium

KPN durft toch weer verder te kijken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links