Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans houdt vast aan outlook

Heijmans houdt vast aan outlook
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans houdt vast aan de outlook voor 2022 die in februari bij de vrijgave van jaarcijfers was afgegeven. Dit meldde de bouwer vrijdag voorbeurs in een kwartaalupdate.

"We zijn 2022 gestart met een goed gevuld en kwalitatief goed orderboek. Dit vertaalde zich in een omzet- en resultaatontwikkeling die in lijn was met de outlook die we afgelopen februari voor 2022 hebben afgegeven. Onze prestaties in de eerste paar maanden van dit jaar waren bemoedigend en in die context herhalen we onze vooruitzichten voor het volledige jaar, hoewel er gezien de huidige macro-economische omstandigheden nu meer onzekerheid is", aldus topman Ton Hillen in een toelichting.

Bij de jaarcijfers zei Heijmans te verwachten dat de omzet dit jaar licht zal stijgen. Bij Vastgoed en Bouw & Techniek wordt gerekend op groei, maar als gevolg van een verlaagd niveau aan grote infrastructurele werken zal de omzet bij Infra vermoedelijk wat dalen. Daarnaast wordt gerekend op een vergelijkbare onderliggende EBITDA.

Voor de periode na 2022 is het volgens de bouwer met name van belang dat de ambitieuze overheidsplannen vertaald kunnen worden naar concrete maatregelen. Zowel op het gebied van stikstof, die met name impact heeft op de infrasector, als op het gebied van het aanwijzen van nieuwe buitenstedelijke ontwikkelingsgebieden voor nieuwe woningen.

Het concern sprak van een "robuuste" omzet en onderliggende EBITDA in het eerste kwartaal.

De bouwer benadrukte nog dat het afgelopen kwartaal op kwartaalbasis het orderboek is gestegen van 2,1 miljard euro naar 2,2 miljard euro, maar ook dat door de toegenomen volatiliteit en inkoopprijzen de onzekerheid is toegenomen. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heijmans

12,440 23 mrt
+0,020 +0,16%
Premium

Heijmans blijft bij verwachtingen 2023

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links