Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed houdt rente ongewijzigd

Fed houdt rente ongewijzigd
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft de belangrijkste rente zoals verwacht ongewijzigd gelaten. Dit bleek woensdagavond uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De federal funds rate bleef daarmee zoals verwacht staan op 0,00 tot 0,25 procent. Het discontotarief werd gehandhaafd op 0,25 procent.

Het besluit om het beleid te handhaven werd unaniem genomen.

Verder blijft de Fed maandelijks voor 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen opkopen om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de Verenigde Staten te ondersteunen.

In de toelichting op het rentebesluit hoopt de markt met name inzicht te krijgen in vraag wanneer de centrale bank daarmee gaat stoppen. Lang rekenden de markten erop dat de Fed in september zou aankondigen dat men de opkopen gaat afbouwen, het zogenoemde 'taperen'. 

Woensdag konigde de Fed nog geen tapering aan, maar het deed wel een vooraankondiging. De centrale bank merkte op dat een aanpassing van het opkooptempo binnenkort gerechtvaardigd kan zijn.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 23 september 2021 07:07
  De rente blijft nul tot 2090. De FED gaat proberen te taperen, maar dat mislukt.
  Want als daadwerkelijk minder (geprint)geld in de economie stroomt, stort alles in.

  Stel ze gaan er vol in (?) en vanaf januari 2022 ipv 120 miljard naar 80 miljard. Dan zullen de beurzen negatief reageren.
  En dat kan natuurlijk niet, dus hup alles wordt weer teruggedraait en ipv 120 mijlard ,gaan we naar 130 miljard per maand en blijven stimuleren tot het gaatje.

  Of ze zijn voorzichtig en gaan van 120 ,naar 115 miljard per maand. Dan kunnen ze misschien wel 3 of 6 maanden taperen....maar uiteindelijk eindigt het met 130 miljard per maand (of nog veel hoger).

  Dit is allemaal eerder geprobeerd, namelijk in Japan en dat is volledig mislukt.
  Geschiedenis in herhaling.

  Let maar op, ze vinden wel een smoesje.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links