Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street koerst af op lagere opening

Wall Street koerst af op lagere opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening, na een inflatiecijfer en de wekelijkse steunaanvragen, die niet heel eg afweken van de verwachtingen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood, terwijl de Nasdaq een half procent lager lijkt te gaan openen.

De inflatie lag in mei met 0,6 procent op maandbasis iets hoger dan economen hadden verwacht. Ook de kerninflatie viel iets hoger uit.

Op jaarbasis stegen de prijzen in de VS in mei met 5,0 procent, de sterkste stijging sinds augustus 2008. "De tienjaarsrente in Amerika reageert nog rustig, net als de beurzen", zei analist Robbert Manders van IG.

De nieuwe steunaanvragen daalden, maar wel iets minder sterk dan voorzien.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten woensdag licht lager, nadat de S&P 500 tijdens de handelsdag bijna zijn hoogste recordniveau ooit bereikte en de Dow voor een derde dag op rij verliezen boekte.

"Ik denk dat de markt probeert te verwerken wat er op het rentevlak gebeurt", zei analist Jack Janasiewicz van Natixis Investment Managers, De dalende benchmarktrendementen wijzen er volgens hem op dat beleggers "bang zijn voor inflatie, in tegenstelling tot de werkelijke inflatie". In dezelfde context denkt hij dat hogere grondstofprijzen, waaronder olie van bijna 70 dollar per vat, onderdeel zijn van hetzelfde verhaal. "Maar voor ons is de achtergrond nog steeds ondersteunend", zei hij. "Er is nog steeds sprake van rotatiehandel", voegde hij toe, verwijzend naar beleggers die overstappen van groei-aandelen naar meer cyclische sectoren.

De recent stijgende inflatie hebben onze positieve kijk op aandelen niet veranderd, zei strateeg Daniel Grosvenor van Oxford Economics. "wij zijn van mening dat de opleving [in inflatie] uiteindelijk van voorbijgaande aard zal zijn en niet zal leiden tot voortijdige verkrapping van het monetair beleid", zei hij.

De euro/dollar noteerde op 1,2172. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2180 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2178 op de borden.

Olie werd donderdag een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Starbucks steeg voorbeurs 0,2 procent, ondanks berichten dat de koffieketen in sommige filialen een tekort aan basisbenodigheden heeft, waaronder kopjes en koffiesiropen, terwijl de keten inmiddels weer volledig operationeel is.

FuelCell Energy publiceert donderdag kwartaalcijfers en Grubhub organiseert een aandeelhoudersvergadering over de overname door Just Eat Takeaway.

GameStop noteerde voorbeurs 8,5 procent lager, hoewel de WallStreetBets-favoriet woensdag bemoedigende resultaten over het afgelopen kwartaal rapporteerde. GameStop zei tevens dat de Securities and Exchange Commission de handelsactiviteiten in zijn aandelen en die van de andere 'BANG' aandelen onderzoekt. AMC Entertainment, één van deze aandelen, noteerde voorbeurs 4,0 procent lager, net als BlackBerry. 

Shake Shack heeft voormalig aandelenanalist Katherin Fogertey aangenomen als chief financial officer. 

UPS onderzoekt opties voor levering op dezelfde dag. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,6 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 4.219,55 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 34.447,14 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 13.911,75 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links