Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Envipco ziet herstel

Envipco ziet herstel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Envipco heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een herstel gezien van zijn resultaten waarbij de omzetcijfers op kwartaalbasis hoger lagen dan in 2019 en 2020. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de recyclingspecialist.

De omzet steeg van 7,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020 naar 8,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021, dankzij een sterke omzetgroei in Noord-Amerika, Zweden en Australië.

Het EBITDA-resultaat steeg hierdoor van een negatieve 0,43 miljoen euro naar 3,37 miljoen euro positief. De nettowinst in het eerste kwartaal kwam uit op 2,03 miljoen euro. Vorig jaar meldde het bedrijf nog een nettoverlies van 1,64 miljoen euro.

Het bedrijf wist een sterke operationele kasstroom te realiseren in het eerste kwartaal. Deze steeg van een negatieve 3,09 miljoen euro vorig jaar naar 6,07 miljoen euro over dezelfde periode dit jaar.  De kaspositie steeg tot 12,85 miljoen euro tegen 1,1 miljoen euro eind 2020. Envipco haalde afgelopen kwartaal onder meer 8,1 miljoen euro op met een emissie van nieuwe aandelen. 

“De algemene marktvooruitzichten voor onze activiteiten in Noord-Amerika en Europa blijven sterk” laat het bedrijf in zijn vooruitzichten weten. “De recente succesvolle kapitaalverhoging van de onderneming, de schikking van een geschil, de kwijtschelding van de oorspronkelijke PPP-lening, een nieuwe PPP-lening lening en onze bestaande kredietfaciliteiten verzekeren ons dat wij over voldoende financiële middelen beschikken om onze groeiplannen uit te voeren” aldus Envipco. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 mrt DNB meldt eerste belang in Envipco
  2. 12 mrt Envipco plaatst nieuwe aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ENVIPCO 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links