Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan dinsdag naar verwachting zonder grote koersuitslagen van start.

Futures op de S&P 500 en Nasdaq index noteren bij de lunch rond de slotkoersen van maandag.

Beleggers maken zich op voor het cijferseizoen, dat woensdag van start gaat met de kwartaalcijfers van onder meer Goldman Sachs, Wells Fargo en JPMorgan.

"Dat de resultaten een stuk hoger zullen liggen dan vorig jaar, is geen verrassing", aldus Wiersma. "De vraag is alleen: hoe hoog? En kunnen bedrijven de hooggespannen verwachtingen van analisten nog overtreffen?", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Vanmiddag is er vooral aandacht voor de Amerikaanse inflatie. Analisten van SEB menen dat de markt met de nodige spanning uitkijkt naar dit cijfer. Economen rekenen op een prijsstijging van 0,5 procent op maandbasis. Daarmee zou de inflatie op jaarbasis uitkomen op 2,5 procent.

In een interview met 60 Minutes toonde Fed-voorzitter Jerome Powell zich dit weekend optimistisch over de Amerikaanse economie, maar benadrukte hij volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade ook "dat 2021 niet het jaar wordt dat er veranderingen komen in het monetaire beleid."

"We denken dat we het punt hebben bereikt dat de economie veel harder begint te groeien en de banengroei flink versnelt", aldus Powell. Hij rekent erop dat de Amerikaanse economie maanden achtereen meer dan 1 miljoen nieuwe banen per maand zal opleveren.

Powell wil pas nadenken over een renteverhoging als er sprake is van maximale werkgelegenheid en de inflatie al enige tijd boven 2 procent zit. "Het zal een tijdje duren voor we dat in orde hebben", aldus de bankier.

Het vertrouwen onder het Amerikaanse mkb bleek opnieuw gestegen.

De euro/dollar handelde op 1,1889. Olie werd een procent duurder. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 1,67 en een Bitcoin kost vandaag 62.740 dollar, een nieuw record.

Bedrijfsnieuws

Nvidia eindigde maandagavond 5,6 procent hoger, nadat de fabrikant van onder meer videokaarten en chipsets liet weten in het eerste kwartaal van dit jaar een hogere omzet te hebben geboekt dan verwacht. Nvidia denkt in het afgelopen kwartaal een omzet te hebben gerealiseerd van 150 miljoen dollar uit de verkoop van zijn chip voor het ‘minen’ van cryptovaluta. Eerder werd nog gemikt op een omzet van 50 miljoen dollar. 

Volgens Bloomberg wil de Duitse toezichthouder voorkomen dat Facebook via WhatsApp nog langer data verzamelt. Ongeveer 60 miljoen Duitsers gebruiken WhatsApp. Facebook lijkt iets lager te gaan openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten maandag met kleine verliezen. De Dow Jones index verloor 0,2 procent op 33.745,40 punten, de breder samengestelde S&P 500 index maakte een pas op de plaats op 4.127,99 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in op 13.850,00 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links