Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse fabrieksorders stijgen harder dan voorzien

Duitse fabrieksorders stijgen harder dan voorzien
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse fabrieksorders zijn in februari sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

De orders namen in februari gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 1,2 procent op maandbasis toe. In januari was er sprake van stijging op maandbasis met een herziene 0,8 procent tegen een eerder gemelde stijging met 1,4 procent.

Er was vooraf door economen voor februari gerekend op een stijging met 1,0 procent.

De buitenlandse orders namen in februari met 0,5 procent op maandbasis af. De binnenlandse orders stegen juist met 4,0 procent.

Op jaarbasis namen de orders in februari overigens met 5,6 procent toe. In januari was er sprake van een stijging met een herziene 1,4 procent op jaarbasis, tegen een eerder gemelde stijging met 2,5 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links