Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prosus verkoopt deelbelang Tencent in een keer - media

Prosus verkoopt deelbelang Tencent in een keer - media

(ABM FN-Dow Jones) Vannacht werd bekend dat Prosus een belang van 2 procent in Tencent in één keer van de hand heeft gedaan voor omgerekend 12,3 miljard euro. 

Volgens persbureau Reuters was daarmee sprake van de grootste ‘block trade’ in de geschiedenis.

Prosus maakte woensdag bekend zijn belang in Tencent met 2 procent te verkleinen naar 28,9 procent. Het aandeel van techinvesteerder Prosus daalde woensdag in Amsterdam op het nieuws met 4,6 procent. 

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse bedrijf verkocht zijn belang met een korting van 5,5 procent ten opzichte van de slotkoers van Tencent woensdag. Analisten verwachten dat Prosus de opbrengst onder meer zal aanwenden om zijn positie in maaltijdbezorging te versterken. Mogelijk wendt Prosus de verkoopopbrengst aan voor het uitkopen van Just Eat Takeaway in iFood.

Het moederbedrijf van Prosus, Naspers, investeerde in 2001 ongeveer 32 miljoen dollar in Tencent. Nu is het belang circa 240 miljard dollar waard.

Het aandeel Tencent opende op de beurs van Hongkong 2,5 procent lager, maar wist daarna het verlies te beperken tot minder dan 1 procent. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links