Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fed ziet bemoedigende tekenen van economisch herstel - Notulen

Fed ziet bemoedigende tekenen van economisch herstel - Notulen
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Functionarissen van de Federal Reserve spraken tijdens tijdens hun laatste beleidsvergadering half maart van bemoedigende tekenen van economisch herstel, hoewel de werkgelegenheid in de Verenigde Staten "ver onder" het gewenste niveau ligt. Dit bleek woensdagavond uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De inflatierisico's bleven volgens de centrale bankiers in evenwicht, hoewel sommige functionarissen wel risico's voor de financiële stabiliteit waarnamen. De hogere obligatierentes weerspiegelden de verbeterende vooruitzichten voor de Amerikaanse economie, volgens de functionarissen.

De Amerikaanse centrale bank concludeerde dat het huidige [soepele] monetaire beleid goed werkt.

Zoals verwacht handhaafde de Amerikaanse centrale bank de belangrijkste rente tijdens de beleidsvergadering van 16 en 17 maart. De federal funds rate bleef daarmee zoals verwacht staan op 0,00 tot 0,25 procent. Het discontotarief werd gehandhaafd op 0,25 procent.

Verder koopt de Fed maandelijks in totaal voor 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen op om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de Verenigde Staten te ondersteunen.

De Amerikaanse centrale bank herhaalde de intentie zijn volledige scala aan instrumenten in te zetten ter ondersteuning van de Amerikaanse economie, ter bevordering van de werkgelegenheid en om zijn prijsstabiliteitsdoelstelling te realiseren.

De Fed-bestuurders voorzien het belangrijkste rentetarief eind 2021, 2022 en 2023 op een mediaan van 0,1 procent. Op de langere termijn wordt de federal funds rate op een mediaan van 2,5 procent geraamd.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

    Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
    #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare