Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tegenslag bij verkoop Hongaarse activiteiten Aegon

Tegenslag bij verkoop Hongaarse activiteiten Aegon
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft geen goedkeuring gekregen van de Hongaarse autoriteiten voor de verkoop van zijn Hongaarse tak aan Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe. Dit meldde de verzekeraar woensdag.

VIG ontving dinsdag een bericht van het Hongaarse ministerie van binnenlandse zaken dat het verzoek niet wordt ingewilligd.

Sinds januari van dit jaar voert VIG naar eigen zeggen "constructieve" gesprekken met het Hongaarse ministerie van financiën, waardoor de afkeuring als een verrassing komt. VIG verwacht dat er spoedig een oplossing komt.

Aegon zegde woensdag toe met VIG te blijven samenwerken om de transactie afgerond te krijgen.

Aegon bereikte eind vorig jaar een akkoord met VIG over de verkoop van zijn verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije voor 830 miljoen euro. Aegon en VIG zeiden toen te verwachten dat de transactie in de tweede helft van 2021 goedgekeurd zou worden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,925 15:29
-0,054
-1,36%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare