Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 23 september 2019

23 sep Draghi reageert op onvrede over ECB-beleid

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Openlijke kritiek van centralebankbestuurders op de ingeslagen monetaire koers kan schadelijk zijn voor de economie van het eurogebied. Daarvoor waarschuwde de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi maandag in Brussel. Hiermee reageerde de Italiaan op recente uitlatingen door onder meer het hoofd van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot. 11.427 keer bekeken | 26 reacties

23 sep Zorgen in staalsector nemen toe

Gerelateerd:  ArcelorMittal 13,498 +2,30%

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De internationale staalsector voelt steeds meer druk van de handelsspanningen, de afkoelende wereldeconomie en politieke onrust rond bijvoorbeeld de brexit. Grote staalmakers in Azië en de Verenigde Staten luiden de noodklok, terwijl ArcelorMittal eerder al zijn verwachtingen voor de staalvraag heeft verlaagd. 8.460 keer bekeken | 2 reacties

23 sep Banken blootgesteld aan verliezen hedgefonds

AMSTERDAM (AFN) - Banken kunnen indirect worden blootgesteld aan zogeheten onderpand leningsverplichtingen (CLO's) bij verliezen van hedgefondsen. Dat zegt de Bank of International Settlements, het samenwerkingsverband van centrale banken. 7.661 keer bekeken | 4 reacties

23 sep DSM-baas: alles afstoten wat milieu schaadt

Gerelateerd:  DSM 107,750 -0,37%

DELFT (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM wil alle activiteiten afstoten die schadelijk zijn voor het milieu. Dat zei topman Feike Sijbesma in een interview met persbureau Bloomberg. 7.396 keer bekeken | 16 reacties

23 sep AEX doet stap terug

Gerelateerd:  AEX 573,180 +0,08%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed maandag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers hielden vooral de ontwikkeling rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Ook ging de aandacht uit naar de reissector, na het omvallen van het Britse reisconcern Thomas Cook. 7.053 keer bekeken | 3 reacties

23 sep 'Curetis verdwijnt mogelijk van Damrak'

Gerelateerd:  AEX 573,180 +0,08%, Curetis 0,268 -0,74%

AMSTERDAM (AFN) - Het Duitse biotechbedrijf Curetis verdwijnt waarschijnlijk van de Amsterdamse effectenbeurs. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD). Het bedrijf had volgens topman Oliver Schacht te weinig geld om uit te kunnen groeien tot een succes in moleculaire diagnostiek. 6.014 keer bekeken | 4 reacties

23 sep Advies Besi omhoog, advies ASMI omlaag bij KBC

Gerelateerd:  ASMI 85,380 +0,64%, KBC Groep 62,640 +1,59%

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verlaagt zijn beleggingsadvies voor chiptoeleverancier ASMI, terwijl het advies voor branchegenoot Besi wordt verhoogd. Het buy-advies voor chipmachinemaker ASML blijft ongewijzigd, maar KBC krikt wel het koersdoel op, van 230 naar 250 euro. 4.800 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Franse en Duitse industrie zwakker

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Franse industrie is in september afgezwakt, terwijl in Duitsland de krimp van de industrie sterker werd. In de gehele eurozone was eveneens sprake van afzwakking van de industriële bedrijvigheid. Dat bleek uit de voorlopige inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit. 3.995 keer bekeken | 6 reacties

23 sep Aegon brengt buitenlandse activiteiten samen

Gerelateerd:  Aegon 3,974 +2,05%

DEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon brengt zijn activiteiten in Zuid- en Oost-Europa en die in Azië samen. De internationale activiteiten gaan verder onder de tak Aegon International die per 1 januari van start gaat. Marco Keim, die nu nog het hoofd is van alle Europese activiteiten van Aegon, gaat de nieuwe afdeling leiden. 3.939 keer bekeken | 2 reacties

23 sep Curetis onderuit op rood Damrak

Gerelateerd:  AEX 573,180 +0,08%

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak ging Curetis maandag onderuit na een bericht dat het Duitse biotechbedrijf mogelijk de Amsterdamse beurs verlaat. De Europese beurzen stonden in het rood. De stemming werd gedrukt door zwakke industriecijfers uit de eurozone en de zorgen over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Ook ging de aandacht uit naar de reissector, na het omvallen van het Britse reisconcern Thomas Cook. 3.793 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Touroperator Thomas Cook omgevallen

Gerelateerd:  Thomas Cook Group 3,451 0,00%

LONDEN (AFN/RTR) - De noodlijdende touroperator Thomas Cook is omgevallen. Het 178 jaar oude concern, dat wereldwijd 22.000 medewerkers heeft, meldt dat stappen worden gezet om het bedrijf te liquideren. 3.516 keer bekeken | 6 reacties

23 sep Signify: gebruik led-lamp om CO2 te besparen

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 25,390 +1,24%

EINDHOVEN (AFN) - Topman Éric Rondolat van verlichtingsbedrijf Signify wil dat er wereldwijd meer led-verlichting wordt gebruikt. Dat kan volgens de Fransman helpen om CO2-neutraal te worden. Led-verlichting is namelijk veel energiezuiniger dan andere vormen van verlichting. 3.319 keer bekeken | 4 reacties

23 sep Staat heropent tienjaarslening

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De Nederlandse staat wil op dinsdag 12 november tot 2 miljard euro ophalen met de heropening van een lening die loopt tot 15 juli 2029. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) woensdag. 3.233 keer bekeken | 6 reacties

23 sep Morgan Stanley geeft Prosus advies overweight

Gerelateerd:  Morgan Stanley 43,660 +0,51%, PROSUS 66,600 -0,60%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Prosus krijgt een overweight-advies van het Amerikaanse Morgan Stanley. De zakenbank wijst op de blootstelling die Prosus biedt aan Tencent via zijn flinke belang in de Chinese internetreus. Prosus omvat de afgesplitste consumenteninternetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse Naspers. 2.981 keer bekeken | 1 reacties

23 sep Vakantievlieger Condor blijft in de lucht

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,275 +0,64%

BERLIJN (AFN/AFP) - Condor, de Duitse vakantievlieger van Thomas Cook, blijft na het faillissement van de reisreus vliegen. Dat maakte de onderneming bekend in een verklaring. 2.810 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Gemengd slot op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met gemengde uitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op opmerkingen van bestuurders van de Federal Reserve dat de koepel van centrale banken klaar staat om verder in te grijpen als dat nodig is. Wel drukten de aanhoudende handelsoorlog en tegenvallende macro-economische cijfers uit Europa op het sentiment. 2.726 keer bekeken | 0 reacties

23 sep 'Voorzichting begin voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 573,180 +0,08%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag naar verwachting iets hoger aan de laatste volle week van september. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers houden vooral de ontwikkeling rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Ook gaat de aandacht uit naar reissector, na het omvallen van het Britse reisconcern Thomas Cook. 2.693 keer bekeken | 1 reacties

23 sep Handelsconflict drukt op Chinese beurzen

TOKIO (AFN) - De Chinese aandelenbeurzen gingen maandag omlaag. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. De Chinese minister van Handel liet afgelopen weekeinde weten dat de twee landen afgelopen week "constructieve" gesprekken hebben gevoerd in Washington. In Japan hadden beleggers een vrije dag. 2.693 keer bekeken | 2 reacties

23 sep 'Herstel faciliteiten Aramco duurt langer'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 25,975 +0,23%

RIYAD (AFN) - De herstelwerkzaamheden aan de beschadigde oliefaciliteiten van Saudi Aramco kunnen veel langer gaan duren dan het Saudische staatsolieconcern zelf beweert. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen met kennis van de zaak. 2.598 keer bekeken | 1 reacties

23 sep Caceis doet bod op Kas Bank gestand

Gerelateerd:  KasBank 12,750 0,00%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse Caceis heeft zijn bod op effectendienstverlener Kas Bank gestand gedaan. Voor de overnamedeal is 95,3 procent van de aandelen aangemeld. Tot en met 7 oktober kunnen de resterende stukken nog aangemeld worden. 2.587 keer bekeken | 6 reacties

23 sep Amerikaanse industrie groeit weer

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in september toegenomen. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer. 2.585 keer bekeken | 7 reacties

23 sep CBS: economisch beeld minder gunstig

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in september opnieuw wat minder gunstig dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 2.069 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Flinke omzetgroei en winst voor Alumexx

Gerelateerd:  ALUMEXX N.V. 0,692 0,00%

ETTEN-LEUR (AFN) - Alumexx heeft zijn omzet in de eerste helft van het jaar met meer dan de helft opgevoerd. Deze groei zorgde voor een kleine winst bij de Nederlandse leverancier van onder andere aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt. Het beursgenoteerde bedrijf zegt daarbij positief te zijn over het vasthouden van deze opwaartse lijn in de rest van het jaar. 2.031 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Minder winst voor niet-financiële bedrijven

DEN HAAG (AFN) - De brutowinst voor belasting van niet-financiële bedrijven kwam in het tweede kwartaal uit op 55,8 miljard euro. Dat is 2,3 miljard euro minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het is de eerste keer in 2,5 jaar tijd dat de winst lager is dan in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1.674 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Damrak sluit met verlies

Gerelateerd:  AEX 573,180 +0,08%

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is maandag lager gesloten. Ook de andere Europese beursgraadmeters leverden in. Zwakke industriecijfers uit de eurozone en de zorgen over het Amerikaans-Chinese handelsconflict drukten op het sentiment. Veel aandacht ging uit naar de reissector, na het omvallen van de Britse reisgigant Thomas Cook. 1.667 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Consortium verkrijgt extra aandelen Wessanen

Gerelateerd:  Wessanen 11,380 +0,18%

PARIJS (AFN) - Het consortium onder leiding van investeerder PAI heeft er nog meer aandelen Wessanen bijgekocht. De overname van Wessanen werd onlangs al voltooid verklaard. Van alle aandelen in de producent van natuurvoeding was toen 91,39 procent aangemeld. Inmiddels is het belang uitgebreid tot 91,82 procent. 1.665 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Hoofdindex Amsterdam op verlies

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op verlies. Ook de andere Europese beursgraadmeters leverden in. Zwakke industriecijfers uit de eurozone en de zorgen over het Amerikaanse-Chinese handelsconflict drukten op het sentiment. Ook ging de aandacht uit naar de reissector, na het omvallen van het Britse reisconcern Thomas Cook. 1.634 keer bekeken | 1 reacties

23 sep 'Druk op topman van WeWork'

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De druk op topman Adam Neumann van WeWork neemt toe. Volgens ingewijden zouden andere bestuurders proberen de mede-oprichter van de verhuurder van gedeelde werkruimtes over te halen om te vertrekken. 1.486 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Wall Street begint in mineur

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de industrie en dienstensector in Europa en blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront volgen. 1.419 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Gevallen Nissan-baas schikt met beurswaakhond

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn schikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over het voor beleggers verzwijgen van meer dan 140 miljoen dollar aan compensaties en pensioenvoordelen. De gevallen autobaas stemt in met een geldstraf van 1 miljoen dollar. Ook Nissan zelf moet betalen. 1.381 keer bekeken | 0 reacties

23 sep 'Vlakke opening op Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met zeer kleine koersuitslagen aan de nieuwe handelsweek te beginnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de industrie en dienstensector in Europa en blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront volgen. 1.368 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Economische groei iets lager

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat bleek maandag uit een nieuwe berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is lager dan het eerder gemelde groeicijfer, toen nog sprake was van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent. 1.364 keer bekeken | 0 reacties

23 sep Kleine plussen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op opmerkingen van bestuurders van de Federal Reserve dat de koepel van centrale banken klaar staat om verder in te grijpen als dat nodig is. Wel drukten de aanhoudende handelsoorlog en tegenvallende macro-economische cijfers uit Europa op het sentiment. 1.345 keer bekeken | 1 reacties

23 sep Holland Colours breidt capaciteit uit in Azië

Gerelateerd:  Holland Colours 82,500 -1,20%

APELDOORN (AFN) - Pigmentenproducent Holland Colours breidt zijn productiecapaciteit in Azië uit om tegemoet te komen aan de sterke vraag naar lichtblokkerende kleurstoffen in PET-verpakkingen voor zuiveltoepassingen. Het gaat om een uitbreiding in de fabriek in het Indonesische Surabaya. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. 1.294 keer bekeken | 1 reacties

23 sep Euronext met valutahandel actief in Singapore

Gerelateerd:  Euronext 71,450 -0,35%

AMSTERDAM (AFN) - Euronext FX is "succesvol" van start gegaan in Singapore. Dat meldt de Europese beursuitbater. Euronext FX betreft het elektronisch netwerk voor de valutahandel bij de onderneming, ook wel bekend onder de eerdere naam FastMatch. 766 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ADYEN NV 625,400 09:37
+5,200
+0,84%
Fagron 16,950 09:31
+0,090
+0,53%
KPN 2,954 09:38
-0,010
-0,34%
Royal Dutch Sh... 25,975 09:29
+0,060
+0,23%
Takeaway.com 71,500 09:37
-1,950
-2,65%
VEON ORD 2,110 27 aug
0,000
0,00%

Gesponsorde links