Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX in ActieHeeft u Rabobank ledencertificaten?

Meld u aan voor de IEX ledenactie!

Rabobank schrapt drie vergoedingen op de 6,5% Rabobank ledencertificaten. De bank weet naar onze mening onvoldoende duidelijk te maken waarom dit nodig is.

De ledencertificaten van de Rabobank zijn populaire beleggingen waar duizenden Nederlanders (en Rabo-klanten) hun zuurverdiende spaargeld of een deel van hun vermogen in hebben gestopt. Wij zijn IEX: van beleggers voor beleggers. En daarom ondernemen wij actie. Lees hier waarom IEX het opneemt voor houders van Rabobank Ledencertificaten.

  1. Wij willen onderzoeken of Rabobank dit zomaar mag doen. Niet alleen op basis van prospectus, maar ook op basis van andere uitingen en op basis van de adviezen daarover aan Raboklanten. Er zit een risicoparagraaf in het prospectus, maar het is maar zeer de vraag of het optreden van Rabobank in dezen redelijk en billijk is. Dat onderzoek zal door uitstekende juristen worden gedaan.
  2. Actie richting (de Raad van Bestuur van) Rabobank om ervoor te zorgen dat de uitgestelde vergoedingen alsnog – zo snel mogelijk na 1 oktober a.s. – worden uitgekeerd.
  3. Een vuist maken door zoveel mogelijk gedupeerde Rabo-beleggers te verzamelen. Velen van hen zijn Rabo-klant en velen zijn zakelijke relaties. Zo’n vuist maken heeft zin.

We zijn van en voor beleggers. Op dit moment worden geen kosten voor deelname gerekend. Mocht dat ooit wel het geval zijn, dan wordt dat natuurlijk eerst aan u gevraagd.

Doe mee en meld u nu aan!

 

Ja, ik meld me aan

FAQ IEX in Actie

Wat is IEX in Actie?
Op zondag 29 maart 2020 heeft Rabobank besloten de vergoeding op de 6,5% Rabobank Certificaten niet uit te keren. De bank stelt een daarbij een ECB-advies te volgen, dat – bij nadere analyse - niet op de Rabo Certificaten van toepassing blijkt te zijn. ECB adviseert om geen dividend uit te keren en definieert dat nader als ‘cash uitkeringen waarover de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besluit’. Beiden zijn niet op Rabobank en de Rabobank Certificaten van toepassing.

IEX heeft naar aanleiding van klachten van vele ontevreden beleggers actie ondernomen.

  • Oproep gedupeerde beleggers via websites
  • Brief aan Rabobank van 2 april jl. Bekijk de brief hier.
  • Oprichting van Stichting IEX in Actie
  • Aanbod tot overleg met Rabobank en Stichting AK Rabobank Certificaten

Hoe meld ik mij aan?
Als u Rabobank Certificaten bezit en het ook niet eens bent met het besluit van de bank om af te zien van de komende rentebetalingen, kunt u zich op deze plek aansluiten bij IEX in Actie.

Kan ik mij op een later tijdstip ook weer afmelden?
Dat kan, door een mail te sturen naar iexinactie@iex.nl.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan deze actie?
Iedereen (bezitters van Rabobank Certificaten of hun vertegenwoordigers) kan zich gratis aansluiten bij deze actie. Mocht de situatie zich voordoen dat de stichting om een bijdrage in de kosten moet vragen, dan zullen we dat uiteraard eerst aan u voorleggen.

Kunnen bedrijven zich ook aanmelden?
Ja, dat kan. Mits u Rabobank Certificaten bezit (of bezat op 29 maart) of optreedt namens beleggers die ze hebben.

Kan ik mij als vertegenwoordiger van meerdere gedupeerden ook aanmelden voor deze actie?
Ja, dat kan. Wanneer dat relevant wordt kan het zijn dat we u vragen om te melden namens hoeveel stukken en certificaathouders u deelneemt aan de actie.

Wanneer wordt er contact met mij opgenomen betreffende de vervolgstappen?
Een precieze tijdlijn hiervoor is helaas niet te geven. Wanneer er vervolgstappen worden gezet informeren wij u direct via email en via de website van IEX.nl.

Hoe worden deze vervolgstappen gecommuniceerd?
Wij zullen u informeren over de vervolgstappen via email en via de website van IEX.nl.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links