De beste bedrijven ter wereld. In één beursfonds.

195% duurzaam rendement in de afgelopen 10 jaar

Per 29-2-2024, na kosten. Op basis van hoge duurzaamheidsstandaarden (artikel 8 SFDR). De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

88 jaar Nederlandse beleggingshistorie!

OBAM N.V. is een open wereldwijd aandelen beleggingsfonds opgericht in 1936, en sinds 1954 genoteerd op de effectenbeurs. Daarmee is het een van de oudste nog bestaande fondsen in Europa. Na jaren onder de vleugels van grote moedermaatschappijen, is het fonds per 1 juli 2020 weer zelfstandig.

Lees meer

Voordelen

  • Direct investeren in de beste bedrijven wereldwijd
  • Bovengemiddelde duurzame lange termijn rendementen
  • Profiteer van de expertise en ervaring van ons beleggingsteam
  • Lage kosten ten opzichte van vergelijkbare producten

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het beleggingsproces van OBAM. Omdat we willen bijdragen aan een betere wereld, én omdat we duurzame investeringen zien als een bron van extra rendement. Het OBAM fonds is in lijn met artikel 8 van de "Sustainable Finance Disclosure Regulation" ofwel "SFDR" en classificeert zich derhalve als "lichtgroen" product.

OBAM ondersteunt ESG-initiatieven zoals United Nations Global Compact en de United Nations Principles for Responsible Investing (UNPRI). Daarnaast hanteren wij een actief stembeleid op aandeelhoudersvergaderingen, met de nadruk op duurzame verandering en een verantwoord Corporate Governancebeleid bij de bedrijven waarin we investeren.

Als resultaat van onze keuzes is de CO2-voetafdruk van de OBAM beleggingsportefeuille 71% lager dan die van onze benchmark, de MSCI All Countries World Index, en daar zijn we trots op.

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.