Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

969 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2017 17:38
    Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

    Voor het komende beursjaar 2018 wordt vanaf deze plaats gestart met de 5e editie van de Europese Aandelen Beurscompetitie.

    De spelleiding heeft een voorselectie gemaakt van large-, mid- en small cap aandelen uit 12 Europese landen, te weten : Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. De aandelen zijn opgenomen in de keuzelijst.

    Elke deelnemer dient een portefeuille met 10 aandelen samen te stellen die afkomstig zijn uit deze lijst. Van deze aandelen wordt periodiek het rendement berekend.

    Hij/ zij kan zich inschrijven als buy & hold speler of als wisselaar. De buy & hold speler legt zijn keuze voor het gehele jaar vast. De wisselaar kan zijn portefeuille bij overgang tussen de kwartalen wijzigen.

    Het totale rendement is opgebouwd uit koers -, valuta - en dividend rendement.

    Totaal rend% = Koers rend% + dividend% + valuta rendement.

    Bij de overgang naar een nieuw kwartaal wordt de portefeuille herbalanceerd, d.w.z. het tot dan behaalde rendement wordt in gelijke delen verdeeld over de nieuwe aandelen in de portefeuille.

    De deelnemer die met zijn portefeuille na afloop van het beursjaar 2018 het hoogste totaal rendement heeft behaald wordt uitgeroepen tot winnaar van de competitie.

    Er worden verschillende nevenklassementen bijgehouden, waaronder het wisselklassement. De deelnemer die in vergelijking met zijn aanvangsportefeuille het hoogste rendement heeft behaald is de beste wisselaar.

    Elke deelnemer kan zijn portefeuille rendement toetsen aan het rendement van 1 of meerdere benchmarks. Hiervoor zal separaat een lijst met benchmarks worden aangeboden. Deze keuze kan hij bij zijn opgave kenbaar maken.

  2. [verwijderd] 8 december 2017 17:43
    BC Europe 2018 spelregels

    De spelregels voor de Beurscompetitie editie 2018 luiden:

    1) Stel een portefeuille samen bestaande uit 10 aandelen die voorkomen op de keuzelijst (zie bijlage). Elk aandeel kan maximaal 1 x in de opgave meegenomen worden. Er kunnen geen cash posities aangehouden worden.

    2) Meld je keuze in deze draad, uiterlijk maandag op dinsdag 1 - 2 januari 2017 00:00 CET.

    3) Je keuze uitsluitend in deze vorm opgeven:

    alias/AALB/AKZA/ABI/AC/BNP/ADS/BAYN/AAL/ABF/ABBN

    De alias is de gebruikersnaam waarmee je bij IEX bent ingeschreven. Je alias en de 10 aandelen zijn gescheiden door een schuine streep (en geen spaties of ander leesteken). De aandelen staan in hoofdletters en volgens de code aangegeven in de keuzelijst.

    De volgorde is Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zwitserland, Italië en Scandinavië.

    In de keuze lijst maak je je keuze als volgt : van boven naar beneden en van links aar rechts.

    Foutieve of te laat ingediende opgaven worden niet geaccepteerd.

    4) Je kiest voor deelname als wisselaar of buy & hold belegger. De wisselaar krijgt de mogelijkheid elk kwartaal zijn portefeuille van samenstelling te veranderen. De b&h belegger legt zijn inschrijving voor het gehele jaar vast.

    5) Kies je voor deelname als b&h speler, zet dan een * voor je alias, als volgt

    */alias/AALB/AKZA/ABI/AC/BNP/ADS/BAYN/AAL/ABF/ABBN

    6) Kies je voor deelname als wisselaar dan kun je vanaf twee weken vóór het einde van het kwartaal een wijziging doorgeven. De aandelen in je fictieve porto worden bij het begin van elk kwartaal herwogen naar gelijke posities. Ook als je niet wijzigt, wordt je portefeuille herbalanceerd.

    7) Dividend wordt niet herbelegd. Het wordt als kasgeld in een renteloos ‘spaarpotje’ gestopt.

    Bij passief beleggen wordt het dividendrendement berekend over de koers per einde beursjaar 2017, bij actief beleggen over de slotkoers van het voorafgaande kwartaal.

    8) De GBP, CHF, DKK, NOK en SEK aandelen koersen worden herberekend tegen de EURO wisselkoers. Op de laatste handelsdag van het kwartaal worden de wisselkoersen definitief tegen de laaste notering van het kwartaal. Deze komt overeen met de notering op Bloomberg.com om 23.00 cet van die dag.

    9) Tenminste 1x per maand (laatste vrijdag) geeft de spelleiding een update van de ranglijst. Een wekelijkse update is gebruikelijk, maar geen belofte.

    10) Minimaal 48 - Maximaal 72 deelnemers.

  3. [verwijderd] 8 december 2017 17:58
    iShares ETF's / benchmark

    De BlackRock iShares - en UBS ETF's zijn volgens specifieke thema's en wegingen samengestelde mandjes van aandelen die de onderliggende MSCI of STOXX index volgen.

    Op de onderstaande pagina zijn een aantal ETF's opgenomen die zijn samengesteld naar indelingen die ook op de beurscompetitie van toepassing zijn. Je kunt er ETF's per land, sector, omvang en factor terugvinden.

    De rend% in het overzicht zijn bijgewerkt t/m vrijdag 1/12/17. De deelnemers kunnen uit deze lijst van ETF's een of 2 benchmarks kiezen waar het rendement van hun portefeuille gedurende het jaar mee vergeleken gaat worden.

    www.aandelenfabriek.nl/etf-s/

  4. [verwijderd] 8 december 2017 18:01
    Rapportages / lijstwerk

    Gedurende het jaar worden verschillende overzichten en grafieken gepresenteerd in een wekelijkse / maandelijkse frequentie. Een voorbeeld daarvan is het portefeuille overzicht per deelnemer.

    Deze rapportages en grafische afbeeldingen worden op een speciaal hiervoor ingerichte beurscompetitie pagina van de aandelenfabriek aangeboden.

    www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

  5. [verwijderd] 8 december 2017 18:03
    Sectoren

    De aandelen zijn ingedeeld in sectoren, super sectoren en industry groups. De rendement percentages van de aandelen gegroepeerd naar sector en uitgesplitst naar dividend en kwartaal staan op de volgende pagina

    De ca 30 nieuwe aandelen voor jaargang 2018 zijn nog niet verwerkt in de actuele sector overzichten. De overzichten per 1/12/17 zijn op de volgende pagina terug te vinden.

    www.aandelenfabriek.nl/super-sectoren/

  6. [verwijderd] 8 december 2017 18:06
    Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

    De 5e editie van de Europese Beurscompetitie is vandaag van start gegaan.

    Een ieder kan vanuit zijn eigen invalshoek een portefeuille samenstellen. De ene deelnemer doet dat random en de ander beperkt zijn keuze tot aandelen uit een bepaalde sector. Daarnaast zijn er deelnemers die goed ingevoerd zijn in een bedrijf, de business als geen ander kennen en op basis hiervan en de bijkomende toekomstverwachtingen tot een gefundeerde keuze komen.

    En er zijn spelers die meer naar fundamentele factoren kijken. Zij kijken daarbij naar profitabilty en value ratio's, vinden spreiding belangrijk en laten het risico binnen de portefeuille niet te hoog oplopen (of juist wel). De ene deelnemer koopt juist de winnaars van het afgelopen kwartaal of de verliezers.

    Al deze aspecten zijn interessant om onder de loep te nemen en worden in de beurscompetitie aan de orde gesteld.

    De spelleiding laat deelnemers helemaal vrij in hun keuze van aandelen en toepassing van een strategie waarmee zij het meeste rendement denken te behalen. Juist de uitwisseling van informatie onder elkaar verrijkt en verdiept.

    Ik zie je graag bij de 5e editie van de BCE jaargang 2018 en ben meer dan nieuwsgierig naar de samenstelling van jou portefeuille.

  7. [verwijderd] 9 december 2017 12:04
    Keuzelijst 2018

    De keuzelijst met aandelen voor jaargang 2018 is geplaatst op de BCE 2018 pagina van de Aandelenfabriek. Ten opzichte van afgelopen jaar zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd.

    Label aanpassingen

    VLK = Van Lanschot Kempen NV (voorheen LANS = Van Lanschot)
    SGRE = Siemens Gamesa Renewable Energy (voorheen GAM = Gamesa)
    FCA = Fiat Chrysler Automobiles (voorheen F = Fiat Chrysler)

    Verwijderde aandelen

    SFR = SFR Group SA (delisted)
    CLS1 = Celesio (delisted)
    MEO = Metro AG (delisted)
    WOS = Wolseley (FERG = Ferguson, naar FTSE 350)
    ATLN = Actellion Ltd (delisted)
    SAVE = Save SpA (delisted)

    Nieuwe aandelen (Scandinavië)

    OUT1V Outokumpu Oyj
    NNIT NNIT A/S
    OLVAS Olvi Oyj
    ORNBV Orion Oyj
    PON1V Ponsse Oyj
    GSF Grieg Seafood ASA
    UIE United International Enterprises Ltd
    BETSB Betsson AB
    NOBI Nobia AB
    GRNG Granges AB
    FOIB Fenix Outdoor International AG

    Om ruimte te maken op de keuzelijst zijn 10 Nordic aandelen verwijderd.

    De nieuwe lijst kun je op de nieuwe BCE 2018 pagina van de Aandelenfabriek terugvinden (door er op te klikken kun je hem vergroten).

    www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

  8. [verwijderd] 9 december 2017 13:23
    Dank je voor deze aanvullingen.

    PayPoint plc zit op het randje van de FTSE 250. En loopt het risico naar de FTSE Small Cap terug te vallen. Renewi plc is net geen penny stock met zijn koers van 103.40 pence.

    Ik hou het verzoek in beraad. Ik wil alle deelnemers tot volgende week zaterdag 12:00 de tijd geven om hun wensen kenbaar te maken. Dan zal ik bekijken of ik de inspanning nog kan uitvoeren.

    PAY - PayPoint plc :
    www.londonstockexchange.com/exchange/...

    RWI - Renewi plc :
    www.londonstockexchange.com/exchange/...

  9. [verwijderd] 9 december 2017 14:45
    quote:

    Coldplay schreef op 8 december 2017 17:38:

    Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

    Elke deelnemer kan zijn portefeuille rendement toetsen aan het rendement van 1 of meerdere benchmarks. Hiervoor zal separaat een lijst met benchmarks worden aangeboden. Deze keuze kan hij bij zijn opgave kenbaar maken.

    Voor zijn benchmarks kan de deelnemer een keuze maken voor 1 tot 3 ETF's van de beschikbare lijst van 50 ETF's. De totale lijst bestaat uit 40 iShares ETF's en 10 (deels overlappende) UBS ETF's.

    Bijv. :

    EXH3/EXH7/EXV5
    wanneer je portefeuille rendement vergeleken moet worden met de volgende 3 ETF's : iShares Food & Beverage, P&HG en A&P.

    of CESL
    wanneer je de maat genomen wilt worden met de iShares Small Cap ETF.

    www.aandelenfabriek.nl/etf-s/

  10. [verwijderd] 9 december 2017 17:44
    Wuyvae/BESI/COV1/STMX/BOLB/GRNG/LSG/NOBI/ORI/SALM/TIE1V

    ETF : CESL

    BE Semiconductor Industries NV
    Granges AB
    Boliden AB
    Covestro AG
    Leroy Seafood Group ASA
    SalMar ASA
    Stabilus SA
    Nobia AB
    Oriflame Holding AG
    Tieto Oyj

    Mid/ small caps with higher profitability y/o/y and preferably lower price ratio's
  11. [verwijderd] 9 december 2017 18:40
    CP/AH/BAS/FME/HEN3/JMAT/SN/ABBN/ROG/SCMN/REE

    Large cap quality stocks with y/o/y higher profitability and lower price ratio's

    ETF : EMUL

    BASF SE
    Johnson Matthey plc
    Smith & Nephew plc
    Fresenius Medical Care AG & Co KGaA
    Roche Holding AG
    ABB Ltd
    Henkel AG & Co KGaA
    Koninklijke Ahold Delhaize NV
    Swisscom AG
    Red Eléctrica Corporación SA

  12. nobahamas 9 december 2017 19:00
    quote:

    Coldplay schreef op 9 december 2017 18:40:

    CP/AH/BAS/FME/HEN3/JMAT/SN/ABBN/ROG/SCMN/REE

    Large cap quality stocks with y/o/y higher profitability and lower price ratio's

    ETF : EMUL

    BASF SE
    Johnson Matthey plc
    Smith & Nephew plc
    Fresenius Medical Care AG & Co KGaA
    Roche Holding AG
    ABB Ltd
    Henkel AG & Co KGaA
    Koninklijke Ahold Delhaize NV
    Swisscom AG
    Red Eléctrica Corporación SA

    Mooi lijstje trending quality stocks!
  13. [verwijderd] 10 december 2017 19:07
    Model portefeuilles K1 2018

    De modelportefeuille voor K1 2018 zijn samengesteld (onder voorbehoud). Als basis voor de doorberekening zijn meegenomen :

    - de slotkoersen per 8-12
    - de geactualiseerde kwartaal/ halfjaarverslagen van 125 bedrijven (veelal q3 sept 2017)
    - de halfjaar verslagen (veelal h1 juni 2017) van ca 100 bedrijven

    Met de geactualiseerde ratio's is per thema een ranking opgesteld van aandelen die het meest in aanmerking komen voor opname in de model portefeuille. Bij de definitieve samenstelling is rekening gehouden met een goede spreiding en is de trendfactor van doorslaggevende betekenis.

    www.aandelenfabriek.nl/modellen/

969 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,44 -1,20%
EUR/USD 1,0627 +0,02%
FTSE 100 7.857,35 -1,36%
Germany40^ 17.784,50 -1,34%
Gold spot 2.369,94 -0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,87%
B&S Gr...
+1,70%
Kendrion
+1,31%
Fagron
+0,91%
FASTNED
+0,83%

Dalers

Aperam
-6,68%
Arcelo...
-6,54%
SBM Of...
-5,38%
Nedap ...
-3,11%
Van La...
-3,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links