Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Een korte chronologische reis in de tijd

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
63 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Pharming beschuldigd van bedrijfsspionage

Het Australische biotechbedrijf CSL Behring heeft Pharming PHARM€1,11-12,08% aangeklaagd voor bedrijfsspionage bij de rechtbank van het Amerikaanse Pennsylvania Eastern District. Een voormalige medewerker van CSL Behring, Joseph Chiao, zou 25 gigabyte aan data hebben verwijderd bij zijn oude werkgever, zo meldt de Australische krant The Sydney Morning Herald. Dr. Chiao is recent in dienst van Pharming gekomen als medisch directeur.

De koers van Pharming daalde woensdag met meer dan 13% op de Amsterdamse beurs. Pharming heeft bevestigd dat er een onderzoek gaande is. Het ontkent data van CSL te hebben ontvangen, noch Dr. Chiao aangezet te hebben om ze te verwijderen. Pharming zegt in het persbericht volledige medewerking toe bij het rechtbankonderzoek.

De koers van de aandelen van moederbedrijf CSL, genoteerd aan de beurs van Sydney, sloot woensdagochtend op A$253, de hoogste koers van dit jaar.

fd.nl/beurs/1320478/pharming-beschuld...
voda
0
Pharming-directeur beschuldigd van bedrijfsspionage

Het Australische farmabedrijf CSL Behring heeft zijn Nederlandse concurrent Pharming PHARM€1,10-1,08% beschuldigd van bedrijfsspionage. Een voormalig werknemer, Joseph Chiao, zou 25 gigabyte aan data van CSL Behring hebben meegenomen met de bedoeling die door te spelen aan Pharming. Chiao trad deze maand bij Pharming in dienst als medisch directeur.

CSL Behring en Pharming zijn directe concurrenten. Beide ondernemingen verkopen medicijnen tegen een zeldzame aandoening, angio-oedeem, waarbij het weefsel in het gezicht of andere lichaamsdelen van een patiënt plotseling kan gaan zwellen.

Pharming bevestigd onderzoek
Pharming bevestigde woensdag dat een onderzoek loopt naar aanleiding van een aanklacht die het Australische bedrijf heeft ingediend bij een Amerikaanse rechter in Pennsylvania. In deze staat is het Amerikaanse hoofdkantoor van CSL gevestigd.

Pharming moet nu aantonen dat in zijn computersystemen geen vertrouwelijke CSL-informatie aanwezig is, zo meldt Sijmen de Vries, de ceo van Pharming. De Vries spreekt van een 'logische' gang van zaken. 'Als ik zou ontdekken dat er mogelijk informatie uit onze systemen was verdwenen, zou ik ook zo'n procedure in gang zetten.'

Chiao geschorst
In een persbericht meldde Pharming 'voor de goede orde' dat het bedrijf Chiao op geen enkele manier heeft aangespoord om gegevens van zijn voormalige werkgever te ontvreemden. 'Bovendien heeft Pharming geen CSL-informatie van Dr Chiao of enige andere bron ontvangen of gezien.'

Chiao is voorlopig geschorst, in afwachting van een hoorzitting bij de rechtbank. De voormalige werknemer van CSL Behring had onlangs bij Pharming gesolliciteerd en was daar aangenomen als medisch directeur. Chiao zou op de belangrijke Amerikaanse markt contacten onderhouden met artsen die patiënten met angio-oedeem behandelen.

Koers daalt
De koers van Pharming daalde woensdag op de Amsterdamse beurs met €0,15 op €1,11, een verlies van ruim 11%. Het nieuws over de juridische procedure kwam woensdag naar buiten door publicaties in de Australische media.

De markt voor medicijnen tegen angio-oedeem staat bekend als zeer competitief. Pharming en CSL Behring moeten het beide opnemen tegen marktleider Shire, dat inmiddels deel uitmaakt van het Japanse farmaconcern Takeda.

Misleiding
Pharming is eerder dit jaar door Shire beschuldigd van misleidende berichtgeving over onderzoek naar geneesmiddelen tegen angio-oedeem. Shire zag een klacht gehonoreerd: de Codecommissie Geneesmiddelenreclame oordeelde dat Pharming zich schuldig had gemaakt aan misleiding.

fd.nl/beurs/1320478/pharming-beschuld...
voda
0
Pharming worstelt met Europese levering Ruconest

Ruconest is het enige goedgekeurde geneesmiddel dat Pharming op de markt heeft.Foto: Pharming

Het Leidse biotechbedrijf Pharming PHARM:€1,20-- waarschuwt bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers dat het medicijn Ruconest de laatste maanden van dit jaar in delen van Europa tijdelijk niet geleverd kan worden. Mogelijk lopen de tekorten door tot in het eerste kwartaal van 2020, afhankelijk van de goedkeuring van een nieuwe productiefaciliteit.

Het Europese tekort is ontstaan doordat de vraag in de Amerikaanse markt hoger is dan verwacht. Ruconest is het enige goedgekeurde medicijn dat Pharming op de markt heeft. Het is een geneesmiddel tegen angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gezicht en andere lichaamsdelen plotseling kan gaan zwellen.

In de eerste negen maanden van 2019 steeg de omzet van Pharming naar €122,8 mln, een kwart meer ten opzichte van de €97,7 mln in de dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam over de eerste drie kwartalen uit op €24,1 mln, tegenover €13,9 mln in de eerste negen maanden van 2018.

Strijdbijl met CSL begraven

De nieuwe medisch directeur van Pharming, Joseph Chiao, werd deze maand, enkele weken na zijn aantreden, beschuldigd van bedrijfsspionage door de Australische concurrent CSL Behring. Hij zou 25 gigabyte aan data van zijn voormalige werkgever hebben meegenomen met de bedoeling die door te spelen aan Pharming.

Het Nederlandse bedrijf stelde meteen dat het bedrijf Chiao op geen enkele manier heeft aangespoord om gegevens van zijn voormalige werkgever te ontvreemden. 'Bovendien heeft Pharming geen CSL-informatie van Dr Chiao of enige andere bron ontvangen of gezien.'

Gisteren heeft CSL vrijwillig de aantijgingen ingetrokken zonder enige schuld, aansprakelijkheid of boete voor Pharming, aldus het Nederlandse bedrijf. Het dienstverband van Chiao bij Pharming is inmiddels beëindigd.

fd.nl/ondernemen/1321490/pharming-wor...
Bijlage:
63 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,474   Verschil +0,03 (+2,36%)
Laag 1,432   Volume 17.823.670
Hoog 1,485   Gem. Volume 11.014.363
05-dec-19 17:35
label premium

Mooie winst op Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium