Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financial slang dictionary for sale

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. clever 13 februari 2004 00:53
    Greenspan is zo duidelijk de laatste tijd. Niemand begreep de beste man ooit, maar gelukkig stond er altijd wel een deskundige op de voorpagina's (Justin Lahart (just=rechtvaardig), be positive when you must and honest when you can (wel leuke stukken)) met genoeg gegunde spreektijd om uit te leggen wat hij zelf niet direct kon of wilde vertellen. Die jongens hebben het moeilijker nu, hij zegt het allemaal zelf. Vandaag wees ik er al even op dat hij zeer onetisch te werk gaat door free trade te prediken en tegelijk de dollar laag te houden. Niemand valt er over. Ik had het deze week ook over amerikaanse bedrijven die hier nu minder adverteren (pepsico, mars bijv.). Mars (ook bekend van kattenvoedsel), a coke and a smile? Waar zijn ze?

    Vandaag verkondigt hij bovendien dat de productiviteitsgroei zal dalen en de werkgelegenheid zal toenemen. Althans als je kijkt naar of soortgelijke patronen in het verleden. Z'n policy richting inflatie resulteert in het risico van een uncalibrated system. Ofwel, HIJ GOKT GEWOON. Het volk wilde dat hij z'n policy van de timing van een rate hike afzwakte...en? hij deed het. Hij is ook plots voor tax reductions, als ze maar niet "cash out" zijn. Verder moet de registratie van de werkloosheid onder de loep. Paniekvoetbal?

    Het is geen wonder dat de bedrijven die goed presteren goed presteren. Er zitten kanjers tussen, sommigen profiteren maximaal van de nieuwe markten, de amerikaanse hebben een lel van een dollarvoordeel (denk dell), weer anderen, maken 900 mio winst (na een miljard te bezuinigen). Laten we het de A categorie noemen. Alles eronder presteert matig tot zeer zwak. Het MKB (de gangmaker van de economie) loopt ook niet in de polonaise.

    Het lijkt wel virtual reality. Het gaat steeds slechter maar de rapportage spreekt dat tegen. Het lijken wel twee compleet verschillende werelden (Al gaf aan in beide te leven). Tja dat doen we allemaal.

    Ik blijf volharden in m'n standpunt dat je niet blijvend een schijnwereld in leven kunt houden. We kunnen niet allemaal rijk worden op de beurs en toch de hele dag vissen. Bush voelt het ook. Ik was niet verrast dat hij vandaag Iran een oorvijg gaf. Heeft hij er nog één nodig omdat de timing niet goed uitpakt? Zeg het maar.

    De productiviteitsgroei zal niet zo fors zijn als in de afgelopen jaren maar ze zal nog geruime tijd aanhouden ((hardware investeringen zitten in die hoek) en gedurende die tijd zal de werkloosheid niet teruglopen in het tempo dat je historisch gezien zou verwachten. Dingen kloppen, tot ze niet meer kloppen. En dit lijkt me zo'n moment (er is immers ook geen 5e sector en de 4e kost alleen maar geld).

    De guidance was tot dusverre redelijk maar deze is t/m wk1 feb. We gaan nu een zeer slappe periode tegemoet. Het lijkt me nu een redelijk moment om eventuele winsten veilig te stellen en maar eens te gaan vissen of iets anders te gaan doen. Ik zie niets wat de markten de komende maanden hoog kan houden of kan laten stijgen. Alles praat richting status quo en er komt geen vers geld. Eerst gas water licht en OZB.

    Cheers,
    Joost
  2. clever 13 februari 2004 09:32
    Moge C,

    Hoger aan het eind van het jaar? Ik weet het niet. Volgens mij hebben we echt de grootste klap wel gehad voorlopig. Men was kwistig met de liquiditeiten en er is al stevig in de kosten gehakt. De economie moet het nu verder zelf doen.

    Ik merk er hier weinig van. Bedrijven zijn zeer voorzichtig, investeringen
    vooral in de productiviteitsverhogende hoek, en nog veel verborgen werkloosheid in de kantoren/showrooms.

    Er is geen gebrek aan pep-talk en ofschoon duidelijk geworden is dat de media een machtig politiek wapen zijn, kan het zich ook tegen je keren
    als blijkt dat de boodschappen onbetrouwbaar zijn. No wapons of mass destruction en nog nooit in de historie werd het dieptepunt zo duidelijk
    benoemd, het gaat weer geweldig. Als het gat te groot wordt tussen de boodschap en de realiteit gebeurd er straks niks meer.

    Best of both worlds? Het kan maar dan vissen hier en beleggen in A spelers (elders). Timing? Ik zie niet waarom je er nu niet uit kunt om vervolgens eind van het jaar nog eens te kijken. Voorlopig gebeurd er niks en ik denk niet dat we over 2 maanden hoger staan dan nu.

    Cheers,
    Joost

  3. [verwijderd] 15 februari 2004 05:58
    Hi Clever, Minder reclame?

    Misschien denken ze, dat het weggegooid geld is in dit politieke tijdperk (van negatieve gevoelens tegenover US-merken). Ook zijn er nogal wat kijkers die de Nederlandse taal niet eens verstaan, dus ook niet erg productief die reclame.

    >--:-)-->

    p.s. Bovenstaande slechts 1/2-serieus :-)
  4. clever 18 februari 2004 09:29
    Goede morgen goudhaantje,

    Was een beetje een lang verhaal voor de avond maar nu ben ik weer wakker.

    * setting:
    Als alle tot dusverre gedane inspanningen (renteverlaging, taxcuts) niet het beoogde resultaat opleveren, waren ze niet alleen voor niks maar is het probleem alleen maar groter, veel groter. Noem het dan een dexia verhaal; geleend en bijgeleend, omgezet in waarde en alles verdampt.

    Het beoogde resultaat is natuurlijk het op gang brengen van een nieuwe cyclus en via geleidelijke inflatie een substantieel deel van de daarvoor benodigde investering/schuld opeten.

    * zo heb ik het begrepen:
    Waarom is hij nu veel duidelijker dan voorheen? Dat komt enerzijds omdat hij geen wapens meer heeft. Dit verklaart ook dat hij minder "cash in" plots wel aanvaardt (tax cuts). Meer cash out acht hij niet langer verantwoord (lullig voor de werklozen). Het moet verder dus met direct en indirect babbelwerk (verwachtingen) gebeuren. En zo probeert hij de beurs minimaal op het huidige niveau te houden (beurs en investeringen lopen akelig met elkaar in de pas momenteel (geen stijging, geen orders)).
    De beurs als waardeverhicel was altijd al vliegwiel maar nu meer dan ooit (samen met onroerend goed). Er is angst voor renteverhoging en de beurs keldert bij alleen al een hint dat deze aanstaande is. Dat kan dus niet en dus was hij vorige week (geschrokken) weer duidelijk. Nog één shotje aub ("non cash out" tax cuts) laat ook weinig aan de verbeelding over.

    1 begrip trok bijzondere aandacht "uncalibrated system". Hoezeer lijkt dit begrip niet op "irrational exuberance" (achteraf weet iedereen wat hij daar precies mee bedoelde). Hij zegt daarmee dat wat hij doet (of beter niet doet, het verhogen van rente)eigenlijk niet kan. Enerzijds is dat fijn voor de beurs omdat je dus niet moet uitgaan van vertrouwde mechanismen/policies en dat maar gewoon moet accepteren. Of anders; eigenlijk moet de rente omhoog, maar wees gerust, ik doe het niet ondanks de risico's. Anderzijds is hij net zo duidelijk als een jaar of 5 geleden maar dat blijkt pas als het niet werkt. Als dat zo is kan hij zeggen; er was een risico maar we konden niet anders en.....ik heb het duidelijk aangegeven. Dat hij een (beetje) bang is dat dat gebeurt gaf hij ook aan door te zeggen dat hij vertrouwt op historische cyclische patronen (hij stelde dit als voorwaarde).

    Cheers,
    Joost
  5. clever 22 februari 2004 00:39
    Hoi C,

    Vrijdag sprak hij weer. Hij had het over educatie. Hij gaf aan dat de US
    de strijd mbt ongeschoolde arbeid niet kan winnen. Die verdwenen banen zijn gewoon weg. De focus moet liggen op educatie, hooggeschoolde arbeid.
    En zonder arbeid trekt de US het niet. Woorden van die strekking.

    Was hij duidelijk? Yep, hij twijfelt aan de cyci, de voorwaarde uit z'n vorige betoog. Waarom? Omdat hij het heeft over een onderwerp dat niets
    van doen heeft met monetair beleid, ongeacht hoe duidelijk hij er over is.

    Het onderwerp vertelde het hele verhaal al.

    Cheers,
    Joost

  6. clever 23 februari 2004 16:49
    Het volgende heeft een betekenis maar laten we het houden op de
    conclusie dat hij vooral erg veel praat de laatste dagen.

    Greenspan: consumers can handle debt

    Fed chairman says rising home prices cushion debt burden, consumers in generally good shape.
    February 23, 2004: 9:56 AM EST


    WASHINGTON (Reuters) - Federal Reserve Chairman Alan Greenspan said Monday that U.S. consumers seemed in generally good financial shape, able to carry more debt comfortably because they are cushioned by rising home prices.

    "Overall, the household sector seems to be in good shape," Greenspan said in prepared remarks to the Credit Union National Association.

    "Much of the apparent increase in the household sector's debt ratios over the past decade reflects factors that do not suggest increasing household financial stress."

    Greenspan noted that debt-to-income ratios have been rising for half a century and noted the ratio of net worth to income was currently higher than its long-run average because household assets were rising as well.

    "So long as financial intermediation continues to expand, both household debt and assets are likely to rise faster than income," he said, but added that did not necessarily imply a heavier debt burden.

  7. ellemme 23 februari 2004 18:19
    Greenspan uitspraken over economische en opleleing (education) in de VS is pure bullshit. Als je goed naar de tekst van zijn meest recente uitspraak kijkt bemerk je dat vele zinnen uit vorige speeches letterlijk zijn overgenomen! Het aardige is dat Greenspan predikt dat de Amerikaanse economie steeds meer mensen nodig heeft die aan "conceptual thinnking" doen. Dwz er zal niemand meer werken in de toekomst maar er zal des te meer nagedacht (en vergaderd) worden. Het echte werk zal in landen zoals India en China plaat vinden. Maar wie moet de plee van Greenspan ontstoppen als het zover is? Is dat soms ook een "virtual problem?"

    Waar het op neer komt is dat de armen steeds armer zullen worden (niets nieuws) en een zeer beperkt aantal rijken steeds rijker (niets nieuws).

    ellemme
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,22 +0,89%
EUR/USD 1,0682 +0,28%
FTSE 100 8.057,47 +0,42%
Germany40^ 17.999,70 +0,78%
Gold spot 2.307,35 -0,85%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+35,09%
ALLFUN...
+4,28%
PROSUS
+4,05%
ASMI
+2,44%
Philip...
+2,38%

Dalers

RANDST...
-5,69%
Akzo N...
-5,56%
NSI
-3,23%
B&S Gr...
-2,05%
AMG Cr...
-0,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links