Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Inventiva

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mari33 13 juli 2020 12:40
  16/06/2020
  www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/b...
  hoger koersdoel van KBC Securities mee: van 6 naar 32 euro per aandeel. Het vinden van een evenwichtskoers om de handel te openen is een probleem, omdat het aandeel vlot meer dan 200% lijkt te stijgen. Met reden, meent KBC Securities, want dankzij de nieuwe data lijkt Inventiva zich op te werpen als een belangrijke speler in de behandeling van leverziekte NASH.

  Koning lanifibranor

  De vrijgegeven data geven inzicht in de resultaten van de fase IIb NATIVE-test met de panPPAR-agonist lanifibranor in leverziekte NASH. Met de dosis van 1200mg voldeed lanifibranor aan het primaire eindpunt én aan de belangrijkste secundaire eindpunten. Veiligheidstechnisch gezien heeft lanifibranor zijn reeds eerder gevestigde veiligheidsprofiel kunnen bevestigen. In totaal werden 14 patiënten gerapporteerd met oedeem, een bekende bijwerking van PPAR gamma-agonisten. We kunnen nog veel meer details geven, maar wat telt is dat deze resultaten meer dan voldoende basis opleveren om lanifibranor in een fase III-proef te duwen.

  De mening van KBC Securities

  Tegen de meeste verwachtingen in gooit lanifibranor dan toch hele hoge ogen in zijn fase IIb-proef. Terwijl de placebopercentages relatief hoog zijn in de totale populatie, daalt dit naar meer algemeen waargenomen placebo-percentages in de F2 / F3-populatie zonder verlies van enig effectiviteitssignaal. Bovendien behoort de placebo-gecorrigeerde respons bij de behandeling van kleine moleculen tot de beste.

  Het meest indrukwekkend is het verschil in reactiesnelheid van 23% voor het gecombineerde eindpunt van de NASH resolutie en fibrose-verbetering, waaruit blijkt dat lanifibranor verder gaat dan het verwachte metabole effect en direct invloed heeft op de ontwikkeling van fibrose. Dat dubbele effect maakt lanifibranor in het landschap van de kleine moleculenbehandeling erg speciaal. De histologische resultaten van de studie zijn des te indrukwekkender gezien de relatief korte behandelingsperiode van 24 weken, die een snel begin van actie laat zien. KBC Securities gelooft dat de data de basis kan leggen voor lanifibranor als “backbone”-therapie in NASH.

  Op zoek naar een partner

  De kans op goedkeuring wordt in het waarderingsmodel opgetrokken van 20% tot 65%. Hoewel het ontwerp voor fase 3 nog moet worden afgerond, geven de bewezen effectiviteit in een fase 3-achtige populatie in NATIVE en de verdere focus op F2/F3 NASH-patiënten in fase 3 een relatief grote kans op succes. Maar deze investering in een studie met 2000-patiënten kan 5 jaar duren en ongeveer 300 miljoen euro kosten. Het zou dus logisch zijn dat de groep op zoek gaat naar een partnerschap met een grote farmaspeler. In het waarderingsmodel werden alvast een outlicensing deal opgenomen die kan bestaan uit een vooruitbetaling van 500 miljoen euro, 500 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen gerelateerd aan de verdere ontwikkeling en andere mijlpalen, 700 miljoen euro aan verkoopmijlpalen en een royaltytarief van 16% op de nettoverkopen. Dat gezegd zijnde is er vandaag wel nog geen product voorhanden."(c)
 2. Djazz 17 november 2020 09:57
  INVENTIVA: Jefferies blijft bij koopadvies

  (AOF) - Jefferies heeft zijn koopaanbeveling en richtprijs van 25,50 euro bevestigd. De makelaar is van mening dat het aandeel ondergewaardeerd blijft. De resultaten van het tweede deel van de fase 2-proef op lanifibranor zien er goed uit en fase 3 start eerste helft van 2021. Dat laatste wijst erop dat de Inventiva en haar partner Abbvie binnenkort gaan beslissen of ze een fase 2-studie van ABBV-157 tegen psoriasis beginnen.
 3. Djazz 17 november 2020 10:00
  Inventiva di 17 nov 2020

  Inventiva organiseerde gisteren het 'Key Opinion Leader'-evenement (KOL), waarbij experts uitgenodigd werden om het domein rond leverziekte NASH en Inventiva's activiteiten te becommentariëren. KBC Securities-analist Lenny Van Steenhuyse onthoudt daaruit, dat de key opinion leaders al met al enthousiast blijven over het profiel van Lanifibranor, als het eerste medicijn dat de effectiviteit van zowel de NASH-resolutie als fibroseverbeterende eindpunten aantoont. Het feit dat deze verbinding het potentieel heeft om een breed scala aan NASH-patiënten aan te pakken, is een bijkomend voordeel, dat waarschijnlijk ook door derdebetalers wordt gewaardeerd. KBC Securities blijft Inventiva zien als een belangrijke speler op NASH-gebied, gezien de fase IIb-data van Lanifibranor, met een groot potentieel voor partnering, terwijl de waardering achterblijft tegenover sectorgenoten met minder ontwikkelde datasets. Als zodanig behouden ze hun “Kopen”-advies en koersdoel van 28 euro.
 4. bertjeeuh 3 februari 2021 08:56
  quote:

  Pumske schreef op 2 januari 2020 16:02:


  Graag jullie gedachten over het biotech inventiva.

  Ik ben een absolute believer van dit aandeel. Ik zit er al in sinds koers 2.5 en heb in september bijgekocht op 10 €.
  Alle financiële spelers die dit aandeel volgen zien er het enorm potentieel in. Vergelijk het maar gerust met het potentieel van AB Lynx.
  Je leest er bijzonder weinig van tot ze telkens weten te verrassen.
  Omwille van de koerssprong die het maakte in 2020 is dit mijn grootste positie in de portefeuille en ik zie geen reden om winst te nemen.
 5. bertjeeuh 12 februari 2021 09:31
  Bolero KBC d.d. 12/2/2021:
  Inventiva heeft een kaspositie van 113 miljoen euro, dankzij een succesvolle beursgang (94,9 miljoen
  euro) op de Nasdaq-tabellen. Dat moet haar tot het vierde kwartaal van 2022 gefinancierd houden, tijd
  genoeg dus om de resultaten van AbbVie's fase I studie in het eerste kwartaal van 2021 te verteren.
  Verder op het menu staat de lancering van de fase III studie, ergens in tweede jaarhelft. Inventiva blijft een topper voor onze biotech-analist, gezien de zeer bemoedigende fase IIb resultaten in NASH en een ongerechtvaardigd waarderingsverschil met zijn sectorgenoten.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 754,31 -0,50%
EUR/USD 1,1869 0,00%
Germany30^ 15.549,40 -0,58%
Gold spot 1.814,01 0,00%
LONDEN-FTSE 100 7.032,30 -0,65%
NY-Nasdaq Composite 14.672,68 -0,71%

Stijgers

CM.COM
+2,82%
Brunel
+2,76%
CTP
+1,80%
WDP
+1,74%
Avantium
+1,70%

Dalers

INPOST
-5,82%
Air Fr...
-4,58%
Fugro
-4,23%
UNIBAI...
-3,78%
AMG
-2,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links