Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

 • 6,930 25 mei 2022 12:04
 • -0,090 (-1,28%) Dagrange 6,760 - 7,095
 • 552.357 Gem. (3M) 628,6K

KIDS out-of-the-box denken en TIPS

359 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 NewKidInTown 30 oktober 2017 03:34
  To whom it concerns, het interresant vindt of er z'n voordeel mee wil doen.

  "Robots will be 100 times smarter than humans in 30 years, tech exec says"

  "Masayoshi Son, the CEO of Japanese tech conglomerate Softbank, has been preparing his company for this scenario for quite some time.

  Now the tech exec thinks robots will not just outsmart humans, but will have an IQ of 10,000 in the next 30 years."

  (door dat laatste, voel zelfs ik me bedreigd)

  www.foxnews.com/tech/2017/10/27/robot...

  Disclaimer: omdat posities erg snel kunnen wisselen, in ieder geval die van mij, is het vermelden van posities meestal zinloos en doe ik het bijna nooit. Toch maak ik op dit speciale moment bij het begin van dit draadje een uitzondering. Ik beperk me tot: ondergetekende heeft een LONG-positie in dit aandeel. Over de duur en grootte, verder geen mededelingen.
 2. forum rang 8 NewKidInTown 30 oktober 2017 03:40
  Nog even een paar aanvullingen van mijn meest essentiele bijdragen van de laatste tijd:

  quote:

  NewKidInTown schreef op 26 oktober 2017 08:25:

  Maps nog nodig in de toekomst ?

  ""It's a green field," says Sravan Puttagunta, founder and CEO of CivilMaps. "No company has established a majority market share, and even the ones that have a couple cities are spending billions maintaining those maps."
  As the race heats up, there is a lingering question in the industry about how useful these costly maps will be down the road. Some argue the cars will eventually get smart enough, with deep learning technology, not to need to rely on extensive maps.
  "In the short term, I can see where it's vital, but that long term may not even be 10 years," says Rebecca Lindland, executive analyst with Kelley Blue Book. The "conundrum," she says, is just as comprehensive maps hit the market, car companies "don't need them anymore."
  The team at Ford is "looking at the possibility" of developing algorithms for the car that don't require a prior map, according to McBride. But he's skeptical of ditching maps entirely."
 3. forum rang 8 NewKidInTown 30 oktober 2017 03:46
  quote:

  NewKidInTown schreef op 27 oktober 2017 08:31:

  Ook hier maar even plaatsen zodat die niet verloren gaat in de waan of de euforie van de dag van een duppie erbij en een duppie eraf.

  "Computers kraken captcha zonder miljoenen voorbeelden; grote stap in kunstmatige intelligentie

  Onderzoekers hebben een vorm van kunstmatige intelligentie ontwikkeld die beelden herkent op een manier die lijkt op hoe mensen dat doen. Het is ze daarmee gelukt captcha's te kraken - de vervormde, doorgestreepte en kleurige letters die bezoekers van websites moeten overtikken om te bewijzen dat ze geen spamrobot zijn.

  Door: Bard van de Weijer 26 oktober 2017, 20:00

  Het was eerder al gelukt captcha's te ontcijferen, maar het nieuwe aan deze methode is dat er nu veel minder voorbeelden nodig zijn om de computer te trainen. Het resultaat wordt gezien als een fundamentele stap voorwaarts in kunstmatige intelligentie.

  Captcha's zijn vijftien jaar geleden bedacht in de strijd tegen internetrobots die invulformulieren op websites afstruinden om deze te kunnen misbruiken voor het versturen van spam of het onbeperkt deelnemen aan onlinepeilingen. Het herkennen van patronen in een ogenschijnlijk chaotisch geheel is iets wat voor mensen relatief makkelijk is, maar waar computers grote moeite mee hebben. Jarenlang golden captcha's daarom als een effectief filter tegen robotspam.

  Miljoenen voorbeelden
  Het herkennen van patronen in een ogenschijnlijk chaotisch geheel is iets wat voor mensen relatief makkelijk is, en waar computers grote moeite mee hebben

  De afgelopen jaren is beeldherkenning zo sterk verbeterd dat computersystemen met behulp van zogenoemde neurale netwerken de letter- en cijferbrij konden ontcijferen. Google toonde in 2014 aan dat hun systeem 99,8 procent van de ingewikkeldste captcha's kon oplossen; beter dan de mens."

  www.volkskrant.nl/tech/computers-krak...

  Weer een voorbeeld van grote ontwikkelingen van AI. In dit specifieke geval het kraken van captcha. Wereldwijd zijn er honderden bedrijven bezig met de ontwikkeling van AI. Het zou wel heel raar zijn dat met name Google niet de raakvlakken heeft ontdekt richting autonomous driving, "nu veel minder voorbeelden nodig zijn om de computer te trainen" en "Onderzoekers hebben een vorm van kunstmatige intelligentie ontwikkeld die beelden herkent op een manier die lijkt op hoe mensen dat doen."

  Mag toch hopen en bidden voor de TT-aandeelhouders dat TT zich niet alleen blijft focussen op kaarten-maken, maar zich zal realiseren dat die fase in het proces, het maken van kaarten, het op het juiste moment en de juiste plaats ter beschikking stellen, lezen van die kaarten, het juist interpreteren ervan en het vervolgens nemen van een adequate aktie, zal kunnen worden overgeslagen in de niet zo heel verre toekomst, binnen 10 jaar.

  Dan zal overblijven, NIET het lezen van kaarten die een nauwkeurige weergave zouden moeten zijn van de werkelijkheid, MAAR het waarnemen van die werkelijkheid ter plekke en real-time en daar naar handelen/rijden/manouvreren.

  Als TT wijs is en toekomstgericht, zetten ze een stuk of twintig crazy guys (en/of girls ook) apart, de helft daarvan intern vrijgemaakt, de andere helft met AI-achtergrond van buiten aangetrokken, liefst ook filosofen, psychologen en theologen e.d. mensen die zich hebben ingegraven in moraal, angsten en psyche om zoveel mogelijk het menselijke gedrag te kunnen doorgronden en nabootsen.
  Vooral crazy, zoals ik schreef, die in staat en bereid zijn de meest knotsgekke ideeen verder te ontwikkelen, waar echt deskundige techneuten in hun hele leven niet op zouden komen. Dus even verre van beta's en laat die alpha's maar hun gang gaan. En wat zou dat eigenlijk helemaal moeten kosten ? Die ene helft haal je intern en moest je toch al betalen, die andere tien kosten je hooguit 1 ton per jaar p.p., samen 1 miljoen. Okay, ik geef toe, dat is op dit moment zelfs al een zware belasting vanuit de winst, maar puur uit de cash-flow moet dat toch te doen zijn.

  Stel me gerust en vertel me dat TT daar al in het diepste geheim reeds aan begonnen is. Afgesproken, we houden dat hier onder ons.
  Ter geruststelling, het is geen verkapte sollicitatie van mij, ik ben niet beschikbaar maar ook totaal ongeschikt, heb een beta-achtergrond, m'n fantasie schiet volkomen tekort en ben lang niet crazy/knotsgek genoeg, een heel klein beetje maar.

  Geluk.
 4. forum rang 8 NewKidInTown 30 oktober 2017 04:07
  En hier nog even een paar alternatieven voor het rechtstreeks beleggen in de aandelen TT.

  Voor wie negatief is over de toekomstige koersontwikkeling, dan houd ik het kort, mogelijkheden zijn simpel:
  - geen aandelen in pf
  - put-opties kopen
  - turbo-shorts kopen

  Voor wie positief is over de toekomstige koersontwikkeling, iets uitgebreider:
  - call-opties kopen, vele mogelijkheden op kortere of langere termijn, vele uitoefenprijzen
  - put-opties VERKOPEN, idem
  - turbo's long kopen
  - combinatie van lagere calls kopen en hogere calls VERKOPEN, ik pik er even eentje uit, uit de lijst van veel meer mogelijkheden, eentje met langere looptijd tot juni-2019:
  1 koop de calls TT juni-2019 8,00 eur voor circa 2,60 en met een beetje geluk vandaag voor 2,55
  2 VERKOOP de calls TT juni-2019 12,00 eur voor circa 0,95

  Afgezien van de kosten betaal je 2,55 - 0,95 = 1,60
  De laatste koers van 9,56 bevind zich zo goed als gelijk aan de uitoefenprijs 8,00 plus de kosten van 1,60. Zou de koers 20 maanden helemaal niets meer doen en onveranderd blijven (kans 0,0) dan zou deze constructie aan het eind van de looptijd nog steeds circa 1,55 opleveren.
  Je investering is bij deze constructie een stuk lager dan de prijs van de aandelen, namelijk 1,60 tegen anders 9,56
  Daar staat tegenover dat mocht de koers echt sky-high gaan, je maximale opbrengst gelimiteerd is tot 12,00 eur.
  ECHTER, het rendement is dus maximaal 4,00 - 1,60 = 2,40 ofwel circa 150%.
  Het aandeel zou dus moeten stijgen naar 23,90 om een vergelijkbaar rendement te halen. Bovendien is het maximale verlies slechts 1,60 mochten de aandelen zakken tot beneden de 8,00. De aandelen zouden theoretisch naar 0,00 kunnen zakken en dus 9,56 verlies opleveren t.o.v. de laatste koers.
  Zowel het zakken naar beneden de 8,00 als naar 0,00 acht ik zeer onwaarschijnlijk.

  Geluk.
 5. forum rang 8 NewKidInTown 30 oktober 2017 04:17
  OFF-topic: ik kijk even naar Fugro, dat vandaag met hun cijfers komt. Verwachtingen zijn slecht en zo zullen ze wel worden. Belangrijker zal de outlook zijn, die de koers in beweging kan zetten, wat dat betreft zie ik enige analogie met TT, hoewel de bedrijven en de sector totaal verschillend zijn. Ik vind het wel spannend, heb er ook een kleine postitie in, fingers crossed.

  Geluk.
 6. forum rang 8 NewKidInTown 30 oktober 2017 06:14
  En even een aardigheidje tussendoor dat ik net toevallig tegenkwam, zeer TT en ook JdM gerelateerd:

  "2. John de Mol geeft soms bizarre presentjes

  John de Mol is een veeleisende baas die niet snel complimenten uitdeelt of met cadeaus strooit. Maar soms is De Mol ineens gul. Paul Römer die tijdens brainstormsessies over Big Brother steevast verdwaalde op weg naar het huis van De Mol in Blaricum vindt vlak na de finale-uitzending van Big Brother een passend presentje op zijn werkplek. '’Je krijgt van mij zo’n TomTom-ding als dit lukt', zei hij. En verdomd: na de finale van Big Brother stond er een doos op mijn bureau, het enige cadeau dat ik ooit van hem heb gehad.”"
 7. forum rang 8 NewKidInTown 31 oktober 2017 05:25
  "De indicatoren geven het volgende technische analyse beeld voor TomTom.
  TomTom heeft een sterke opwaartse trend. De stabiele en sterk stijgende trend maakt hogere koersen in de nabije toekomst waarschijnlijk.

  De kenmerken voor dit beeld zijn:
  De koers noteert boven het 50 daags voortschrijdend gemiddelde, dit is een indicatie van een opwaartse tendens voor de middellange termijn.
  Het 20 daags voortschrijdend gemiddelde is opwaarts gericht, dit geeft aan dat het korte termijn momentum positief is.
  Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde stijgt, dit geeft aan dat het middellange termijn momentum positief is gericht.
  De MACD staat boven de MACD trigger lijn. Het korte termijn momentum is dus sterk."

  nl.quoteweb.com/nl-nl/fonds-detail/ad...

 8. forum rang 8 NewKidInTown 31 oktober 2017 05:52
  Als ik kijk naar de IEX ONE Market Monitor, in het bijzonder naar de AMX fondsen, zie ik dat ik sinds afgelopen vrijdag een belang in het best presterende fonds heb genomen en sinds gisterochtend redelijk vroeg in het slechtst presterende fonds, gelukkig de laatste wel rond circa daglaag. Spreiding noemen ze dat, geloof ik :-)

  TT ziet er TA-gezien, zie boven, uitstekend uit, Fugro wordt afwachten hoe het fonds reageert na gisteren volledige toekenning van de converteerbare oblies, er kan nog wel 10% af of bij. Ik sluit niet uit dat mijn calls Fugro er weer snel uit gaan op 11. Ook mijn belang in TT kan er rond de 11 wel eens uit gaan.....

  Geluk.
 9. forum rang 8 NewKidInTown 31 oktober 2017 16:10
  quote:

  NewKidInTown schreef op 31 oktober 2017 05:52:

  Als ik kijk naar de IEX ONE Market Monitor, in het bijzonder naar de AMX fondsen, zie ik dat ik sinds afgelopen vrijdag een belang in het best presterende fonds heb genomen en sinds gisterochtend redelijk vroeg in het slechtst presterende fonds, gelukkig de laatste wel rond circa daglaag. Spreiding noemen ze dat, geloof ik :-)

  TT ziet er TA-gezien, zie boven, uitstekend uit, Fugro wordt afwachten hoe het fonds reageert na gisteren volledige toekenning van de converteerbare oblies, er kan nog wel 10% af of bij. Ik sluit niet uit dat mijn calls Fugro er weer snel uit gaan op 11. Ook mijn belang in TT kan er rond de 11 wel eens uit gaan.....

  Geluk.
  Calls Fugro gisteren gekocht, zojuist eruit met 120% winst bruto.

  Ik kon me met TT niet langer in bedwang houden, wachten op de 11, gekkigheid natuurlijk, positie is er ook uit, met een "magere 16%" sinds vrijdagmiddag, kon slechter. Nu maar wachten op de "onvermijdelijke terugslag" ;-) Men zegt dat er rond 9,86 een weerstand ligt, als ie er als een mes door de boter doorheen gaat, jammer dan voor mij, als ie afketst, dan gaan we het lager, zo rond de 9,50 eens weer bekijken.

  Geluk.
 10. forum rang 8 NewKidInTown 1 november 2017 10:33
  quote:

  NewKidInTown schreef op 31 oktober 2017 16:10:

  [...]

  Calls Fugro gisteren gekocht, zojuist eruit met 120% winst bruto.

  Ik kon me met TT niet langer in bedwang houden, wachten op de 11, gekkigheid natuurlijk, positie is er ook uit, met een "magere 16%" sinds vrijdagmiddag, kon slechter. Nu maar wachten op de "onvermijdelijke terugslag" ;-) Men zegt dat er rond 9,86 een weerstand ligt, als ie er als een mes door de boter doorheen gaat, jammer dan voor mij, als ie afketst, dan gaan we het lager, zo rond de 9,50 eens weer bekijken.
  Of TT "als en mes door de boter" gaat bij de weerstand van circa 9,86 kunnen we eigenlijk pas over een dag of drie beoordelen op basis van slotkoersen, zeg maar eind deze week. Wel kunnen we zien dat we midden in het proces van weerstand testen en al of niet afketsen zitten (koers nu 9,87). Ik trek op dit moment nog geen enkele conclusie, wel kun je zien op IEX-fora dat sommigen geheel of gedeeltelijk hun belang afstoten op dit niveau. Hoe dan ook, bij winst heb je "altijd gelijk".

  Geluk.

  EDIT: wel kijk ik op dit moment naar Gemalto.
 11. forum rang 8 NewKidInTown 1 november 2017 14:39
  quote:

  NewKidInTown schreef op 1 november 2017 10:33:

  EDIT: wel kijk ik op dit moment naar Gemalto.
  Rond 34,40 een plukje GEMALTO turbo's long opgepakt.
  Het aandeel heeft een fors koerspotentieel, zeker zijn de vooruitzichten voor met name 2018 zeer goed. Terug naar oude koersniveaux rond de 75 en hoger ?

  www.4-traders.com/GEMALTO-13124163/fi...
 12. forum rang 8 NewKidInTown 1 november 2017 17:19
  quote:

  NewKidInTown schreef op 1 november 2017 14:39:

  [...]

  Rond 34,40 een plukje GEMALTO turbo's long opgepakt.
  Het aandeel heeft een fors koerspotentieel, zeker zijn de vooruitzichten voor met name 2018 zeer goed. Terug naar oude koersniveaux rond de 75 en hoger ?

  www.4-traders.com/GEMALTO-13124163/fi...
  En er weer uit na een uurtje of drie met 32,6% winst, kijken of ik ze na een kleine terugval weer op kan pakken, want ze kunnen nog veel verder doorstijgen. Maar op dit moment staan ze circa 3% lager dan mijn verkoop.

  Geluk.
 13. [verwijderd] 1 november 2017 20:05
  quote:

  NewKidInTown schreef op 1 november 2017 17:19:

  [...]

  En er weer uit na een uurtje of drie met 32,6% winst, kijken of ik ze na een kleine terugval weer op kan pakken, want ze kunnen nog veel verder doorstijgen. Maar op dit moment staan ze circa 3% lager dan mijn verkoop.

  Geluk.
  Er zitten ook nog wat shorters in die er mogelijk wel een keertje uit willen?
  Totale netto shortpositie op 1 november 2017: 6,45%
  Shortposities worden momenteel niet weergegeven na de datum van de slotmelding.
  Totale netto shortpositie op 1 november 2017: 19,26% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).
359 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 6,930   Verschil -0,09 (-1,28%)
Laag 6,760   Volume 552.357
Hoog 7,095   Gem. Volume 628.626
25 mei 2022 12:04
Premium

Het valt een keer niet tegen bij TomTom

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over hoofdkantoren

  7 februari 2017 16:38 - Vimeo

 2. video thumbnail

  De fantasie in TomTom

  6 januari 2017 17:18 - Vimeo

 3. video thumbnail

  IEX Marketupdate met o.a. TomTom

  21 oktober 2016 15:33 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over TomTom

  20 mei 2016 15:59 - Vimeo

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links